My Twitter Feed

28 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Νέος συνεδριακός χώρος σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

Για τη τουριστική προβολή Παιονίας -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

67 προσλήψεις για καθαριότητα -

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

Συγχαρητήρια από την Κεραμέως -

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Στον «αυτόματο πιλότο» η πανδημία -

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Απάντηση στο πρόεδρο της ΔΕΕΠ

Ο Δημήτρης Αγαθόπουλος σε ανακοίνωση-απάντησή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ, Μηνά Παπαδόπουλο, του καταλογίζει προσπάθεια προσβολής του κλάδου των φαρμακοποιών, υπογραμμίζοντας ότι “η προσφυγή στη μισαλλοδοξία δηλώνει αδυναμία επιχειρημάτων”.

Η απάντηση του προέδρου της δημοτικής παράταξης Κιλκίς Συμμετέχω και φαρμακοποιού στο επάγγελμα, έχει ως εξής:

“Το ότι ασχολήθηκε και αναφέρθηκε εκτενώς, στο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ Κιλκίς, για το ψήφισμα συμπαράστασης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που ζητούν από την Κυβέρνηση την άρση της αναστολής στην εργασία τους, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Ν.Δ στο Κιλκίς κ. Μηνάς Παπαδόπουλος, σημαίνει ότι οι διαστάσεις στο πρόβλημα που προκύπτει από τις εμμονές της Κυβέρνησης στην τιμωρητική της πολιτική, είναι μεγάλο και δεν είναι μονοδιάστατο όπως ισχυρίζονται κάποιοι περί αντιεπιστημονικής συμπεριφοράς των εργαζόμενων.

Η αναφορά του δε αποκλειστικά στο πρόσωπό μου, απαξιώνοντας την στάση των υπόλοιπων εφτά που συμπαραστάθηκαν στο αίτημα των εργαζομένων, με υποχρεώνει να απαντήσω προσωπικά και σε άλλο ύφος και ήθος, έτσι όπως αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους.

Από την έναρξη της πανδημίας, ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας και ζώντας από πρώτο χέρι τις τραγικές επιπτώσεις του πρώτου κύματος της πανδημίας, είχα δηλώσει σε σχετική συζήτηση στο Δ.Σ, ότι τα εμβόλια παρά τον βραχύ χρόνο έρευνας, ήταν αναγκαία διότι ήταν το μοναδικό όπλο μαζικής παραγωγής που διέθετε η επιστημονική κοινότητα. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τους επιστήμονες σοβαρά προβληματισμένους όταν ανακαλύφθηκε ότι ορισμένα εμβόλια προκαλούσαν θρομβώσεις. Πολύ σύντομα η Γερμανική ερευνητική ομάδα ανακάλυψε το αίτιο της δημιουργίας θρομβώσεων και μπορούμε να πούμε σήμερα ότι σε γενικές γραμμές τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι ασφαλή σε μεγάλο βαθμό, με όλες τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος για την μέθοδο παραγωγής των ή του βραχύ χρόνου έρευνάς των.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα, με τα απανωτά κύματα της πανδημίας και τις μεταλλάξεις του ιού, τα εμβόλια παραμένουν στην πρώτη γραμμή διότι οι σχετικές έρευνες που διεξάγονται παγκοσμίως δεν μας έχουν δώσει το αποτελεσματικό φάρμακο αντιμετώπισής του.

Οι μάσκες λοιπόν από την πλευρά μου δεν υπάρχουν, διότι τοποθετήθηκα από την αρχή, ως όφειλα ως λειτουργός στο χώρο της υγείας. Αντίθετα οι μάσκες υπάρχουν στο πρόσωπο του κ. Μηνά και των συν αυτώ όταν ισχυρίζονται ότι ο λόγος που προκάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει την σχετική απόφαση για την αναστολή εργασίας των εργαζόμενων στις δομές υγείας, ήταν η αντιεπιστημονική τους συμπεριφορά έναντι της αναγκαιότητας εμβολιασμού.

Κάθε άλλο, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας από την διοίκηση του Δήμου αλλά και από το ύφος του κ. Μηνά προδίδει ότι το πρόβλημα έχει και βαθιά πολιτικά κίνητρα. Με πρόσχημα την αντιεπιστημονικότητα κρύβεται επιμελώς ο βασικός λόγος της απόφασης για αναστολή στην εργασία τους και η συνέχιση της ομηρίας.

Ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση του ΕΣΥ και ήταν και είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για μείωση του προσωπικού σε όφελος των μεγαλοκλινικαρχών και σε βάρος της τσέπης των πολιτών. Η μείωση του προϋπολογισμού κατά 800 εκατ. για το 2022 ήταν ενδεικτική των προθέσεων της Κυβέρνησης. Όλες οι άλλες οι αιτιάσεις είναι για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Επί της ουσίας του αιτήματος των εργαζομένων στις μονάδες υγείας, τοποθετήθηκα στο Δ.Σ λέγοντας ότι το αίτημά τους ήταν δίκαιο διότι αντί να ανασταλεί η εργασία τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αντικείμενα που δεν επηρέαζαν αρνητικά την εξέλιξη της πανδημίας, όπως συνέβη σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε, αλλά στην πορεία γίνεται ακόμη πιο δίκαιο διότι μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, η ανοσία αγέλης επήλθε (στον βαθμό που ισχύει) όχι μόνο από τον εμβολιασμένο πληθυσμό αλλά και από τους ανεμβολίαστους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν νοσήσει μία ή και περισσότερες φορές.

Δήλωσα και κάτι ακόμη, ότι η επιλογή του πολίτη να μην εμβολιαστεί, είναι αναφαίρετο δικαίωμα, σύμφωνα με τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ( τον οποίο κάποιοι Δημ. Σύμβουλοι δεν γνώριζαν) και είναι υπεύθυνος να διαχειριστεί τα του σώματός του και της υγείας του. Από ότι φαίνεται για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα και τα δικαιώματα αποδίδονται αλλά καρτ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΤΙΚΆ.

Τέλος η προσβλητική αναφορά του κ. Μηνά στο πρόσωπό μου, ότι η στάση μου και η συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους εν αναστολή, είναι γιατί “…συνταγογραφεί και διαθέτει προς πώληση τα rapid test…”, ή ότι γίνεται για ” … το προσωπικό οικονομικό συμφέρον”, προσβάλει όχι μόνο εμένα αλλά και όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς. Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μηνάς ότι η απόφαση της ένταξης του Φαρμακείου και του Φαρμακοποιού στο ΕΣΥ είναι της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2018) και η απόφαση ανάθεσης στους φαρμακοποιούς λειτουργίες αντιμετώπισης της πανδημίας, (rapid test, ραντεβού εμβολίων, πιστοποιητικά νόσησης, διακίνηση self test στα σχολεία, έγκυρη ενημέρωση) είναι αυτής της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Εάν πιστεύει ότι όλα τα παραπάνω γίνονται για ίδιον όφελος και δεν εντάσσονται στον αγώνα κατά της πανδημίας να βγει να το πει. Κρυπτόμενος πίσω από προσωπικές επιθέσεις αυτοεξευτιλίζεται.

Επιπροσθέτως με την παρουσία μου στον χώρο της υγείας κοντά 40 χρόνια, αλλά και για τους συναδέλφους, δεν επιτρέπω σε κανένα τυχάρπαστο κομματικό υποκείμενο, να προβαίνει σε αστήριχτες και προσβλητικές αναφορές.

Να με συγχωρέσετε για τις σκληρές εκφράσεις στον επίλογό μου, αν και δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά η κατάντια ορισμένων έχει ξεπεράσει τα όρια. Η παλιομοδίτικη ακροδεξιά ρητορική τους είναι στο DNA τους.

Το τελικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι : χρειάζεται αυτό το προσωπικό στο ΕΣΥ ή ΌΧΙ. Οι τρόποι υπάρχουν με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες των οικογενειών τους.”

Σχολιάστε