My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σμυδάκης: Είμαι νόμιμος, ιδού και ντοκουμέντα

ammolipsia.axiossmydakis-dimitrisΜε τη δημοσιοποίηση τριών εγγράφων-ντοκουμέντων, που αποδεικνύουν όπως υποστηρίζει ότι δεν υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος, απαντά ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, στη κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα την περασμένη εβδομάδα απ` το Πλημμελειοδικείο Κιλκίς.

Παράλληλα, προέβη και σε δήλωση, στην οποία τονίζει ότι “παρά την ανείπωτη ταλαιπωρία μου, με τον ίδιο τρόπο θα έπραττα και σήμερα”, και υπογραμμίζει: “Προχώρησα σε κάθε ενέργεια τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια και αμεροληψία και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού που εκπροσωπούσα”.

 Η δήλωση:

Σέβομαι την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι ενώπιον του Εφετείου θα δικαιωθώ. Ζητώ συγγνώμη σε όσους πίκρανα, γιατί δεν υποστήριξα όπως έπρεπε τον εαυτό μου και τον τέως Δήμο Πολυκάστρου προκειμένου να αποδείξω την αλήθεια και να δικαιωθώ.

Η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει όχι μόνο εμένα αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2005 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας που έχει λάβει χώρα ως τώρα με αφορμή τη σχετική προσφυγή-αναφορά-καταγγελία που κοινοποιήθηκε σε πλήθος δημοσίων υπηρεσιών, τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην υπ’ αρ. 2321/06-05-2009 απόφασή του όσο και η 2η ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06 στην υπ’ αρ. 40/2009 απόφασή της έχουν αποφανθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό αντίστοιχα ότι «…ορθώς ο Δήμαρχος δεν προχώρησε στην υλοποίηση των αποφάσεων αυτών (σημ.: 5/11-1-2008 και 144/28-8-2008 της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Πολυκάστρου), αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου δεν πληρούνται οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις προς τούτο…». Επίσης, το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην υπ’ αρ. 170/Θ/10 έκθεσή του της 04-03-2010 αποφαίνεται ότι η υπόθεση έχει κριθεί τελεσίδικα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1134/2007 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, που δικαίωσε το Δήμο Πολυκάστρου.

Προχώρησα σε κάθε ενέργεια τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια και αμεροληψία και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού που εκπροσωπούσα. Ουδέποτε ζήτησα χρήματα από κανέναν και είναι γνωστό ότι πολλοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν με χορηγίες τη λειτουργία των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. και το ίδιο έπραξε και η συγκεκριμένη επιχείρηση, χωρίς καμία πίεση. Το μίσθωμα της συγκεκριμένης αμμοληψίας ανερχόταν στα 13.100 ευρώ από το 2004. Πιθανή νέα μίσθωση θα έπρεπε να συμβαδίζει με την πραγματική εμπορική αξία του δικαιώματος αμμοληψίας και να βρίσκεται σε αναλογία με αμμοληψίες σε παρόμοια ακίνητα που μισθώνονταν με το ποσό των 150.000 ευρώ. Ενήργησα με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος και των αρμοδιοτήτων μου, τηρώντας πάντα πιστά όσα οι ισχύοντες νόμοι στην ελληνική επικράτεια ορίζουν.

Τα έγγραφα

Το πρώτο έγγραφο που δημοσιοποιεί ο κ. Σμυδάκης είναι η απόφαση της Β` Ειδικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (27.7.2009), σύμφωνα με την οποία “ο δήμαρχος Πολυκάστρου δεν προχώρησε στην υλοποίηση της υπ` αριθ. 144/28-8-2008 απόφασης παράτασης της Δημαρχιακής Επιτροπής, αφού δεν πληρούνται όλες οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις προς τούτο”. Με την απόφαση απορρίπτεται η προσφυγή της Αλεξάνδρας Ακριτίδου κατά προηγούμενης (6.5.2009) απόφασης του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας.

Το δεύτερο έγγραφο αφορά την ίδια την απόφαση του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας (Γεώργιος Τσιότρας), που επίσης απορρίπτει την προσφυγή της ως άνω κυρίας.

Τέλος, το τρίτο έγγραφο είναι η Έκθεση Ελέγχου στο Δήμο Πολυκάστρου, που πραγματοποίησε το 2007 το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και εγκρίθηκε απ` την Επιτροπή του άρθρου 4, παρ. 4, του ν. 3613/2007.

Παραθέτουμε τα έγγραφα:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

 

Σχολιάστε