My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Απάντηση Αγαθοπούλου σε ΝΟΔΕ

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για το θέμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, εξέδωσε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στην ανακοίνωση με τίτλο “ούτε κουβέντα για την “ταμπακιέρα” από τη ΝΟΔΕ Κιλκίς”, η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

“Στη δισέλιδη ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Κιλκίς, δε χώρεσε την άποψή της για την ορθότητα ή μη της κατατεθείσας ερώτησής μου για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και ειδικότερα για την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην Α’ Ζώνη.

Όπως γνωρίζει (;) πολύ καλά η τοπική οργάνωση της Ν.Δ., ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αποτελεί υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα του κάθε βουλευτή, να τον αξιοποιεί για θέματα που κρίνει κρίσιμα, για να ενημερωθεί ο ίδιος αλλά και το ευρύ κοινό για τις κυβερνητικές προθέσεις. Με αφορμή, λοιπόν, τα δημοσιεύματα της επικαιρότητας για την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει τα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κατατέθηκε η εν λόγω ερώτηση.

Αντίθετα, τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρξε ούτε μισή ερώτηση του τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που να ζητά την ένταξη των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας στην Α’ Ζώνη, δεδομένου ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας είναι όμοιες με νομούς που ανήκουν στη Ζώνη αυτή. Η ΝΔ είχε καταθέσει ερώτηση για τον κ. Πετσίτη, για το αεροπλάνο της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας, αλλά για την ένταξη του Κιλκίς στην Α’ Ζώνη….όχι.

Επιπλέον, η ανησυχία και των πολιτών αλλά και η δική μας για το χειμώνα που έρχεται είναι εύλογη, διότι μέσα σε μόλις τρείς μήνες, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, έχει ανακοινώσει την μη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, έχει ανακοινώσει την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε περίπου 7500 περιοχές, με συνέπεια την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, μέτρα, δηλαδή, που συμπιέζουν το συνολικό ετήσιο εισόδημα των νοικοκυριών. Αντί να πει μια κουβέντα για τα παραπάνω η ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς, τυρβάζει περί άλλων.

Φτάνοντας στην ουσία της κατατεθείσας ερώτησης, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση της η  ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κιλκίς δεν βρήκε δυο λέξεις να αναφέρει αν συμφωνεί ή όχι με την ερώτηση. Θέλει την ένταξη του Ν. Κιλκίς στην Α’ Κλιματική Ζώνη και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να συμβάλλει να γίνει πράξη αυτό; Ή μήπως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει να πει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα συντασσόμενη με όσους έχουν αλλεργία στα επιδόματα και εισηγούνται την περικοπή τους.

Τέλος, για το ύφος, τον (μη) πολιτικό λόγο και για το ήθος της ανακοίνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Αυτά έχουν, αυτόν τον τρόπο ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν.”

Σχολιάστε