My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Αξιούπολη: Μαθητές – παραγωγοί!

mathites-axioupoliΟι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων τους, καλλιεργούν και παράγουν λαχανικά στο θερμοκήπιο και στον υπαίθριο χώρο του αγροκτήματος του σχολείου.

Εκεί εφάρμοσαν το καλοκαίρι τη μέθοδο της ηλιοαπολύμανσης του εδάφους για τον περιορισμό των ζιζανίων και των ασθενειών, εγκατέστησαν τον Οκτώβριο σύστημα άρδευσης με σταγόνες, φύτεψαν σπορόφυτα τριών τύπων μαρουλιού (ημικεφαλωτό, σαλάτα και ρωμάνα) και εφάρμοσαν το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας.

Εξάλλου, στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας, οι μαθητές καλλιέργησαν μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, άνηθο, μαιδανό, βασιλικό, ρεπανάκι και κρεμμυδάκι σε σάκους με υπόστρωμα εμπλουτισμένη ελαφρόπετρα, οι οποίοι αποτελούν μια πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής λαχανικών σε αστικό περιβάλλον.

Μέρος της παραγωγής μαρουλιού διατέθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2013 στην ενορία Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας προκειμένου να μοιραστεί σε άπορες οικογένειες. Η διάθεση της παραγωγής προς την ενορία Αγίου Δημητρίου θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Σχολιάστε