My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αξιούπολη: Επίσκεψη στο Μουσείο

Τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Δήμο Παιονίας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στη γνώση, μέσα από τα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης Κιλκίς. 

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στους μικρούς και μεγάλους μαθητές των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων των σχολικών μονάδων του Δήμου Παιονίας για να τους προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία βιωματικής μάθησης, προωθώντας, παράλληλα, την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης όσων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, αρχικά, να γνωρίσουν χαρακτηριστικά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της ευρύτερης περιοχής (Πάικο, Κερκίνη, Μπέλες) και να σχηματίσουν μία σαφή εικόνα για το φυσικό περιβάλλον, καθώς μέσα από τις συλλογές του Μουσείου καταγράφονται εναργώς τα οικοσυστήματα αυτών των περιοχών.

Το ενδιαφέρον των μαθητών μαγνήτισε η συλλογή των λεπιδόπτερων, η οποία περιλαμβάνει 124 από τις σπανιότερες πεταλούδες του πλανήτη.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν, ακόμη, τις αίθουσες της Παλαιοντολογίας, της Γεωλογίας, αλλά και της Ορυκτολογίας, στις προθήκες της οποίας θαύμασαν εντυπωσιακά εκθέματα επιλεγμένων ορυκτών.

Με την καθοδήγηση του προσωπικού του Μουσείου και βοηθούμενοι από τους δασκάλους τους κινήθηκαν στις αίθουσες των συλλογών, ερεύνησαν, ανακάλυψαν και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας.

Στο τέλος εφάρμοσαν όλα όσα είδαν, άκουσαν και γνώρισαν, μέσα από ένα περιβάλλον διαδραστικών εφαρμογών με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τους συνόδευαν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων), η μεταφορά τους εξασφαλίστηκε με τα λεωφορεία και τους συνοδούς του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ διερμηνέας της οργάνωσης «ΜΕΤΑδρασις» μετέφραζε από τα ελληνικά στα αραβικά.

Την εκπαιδευτική επίσκεψη διοργάνωσε ο σχολικός σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, Γιάννης Τρικαλιώτης, σε συνεργασία με τους συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων της Νέας Καβάλας, Γρηγόρη Γαφειρόπουλο και Γιώργο Ευθυμιάδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε