My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αξιοποίηση νερών Μεταλλικού και Πικρολίμνης;

KaraoglouΤο Μεταλλικό και η Πικρολίμνη είναι δυο περιοχές του νομού Κιλκίς, με μεταλλικό νερό η πρώτη και ιαματικό η δεύτερη, που όμως μένουν ανεκμετάλλευτα. Στόχος είναι ν` αξιοποιηθούν στα πλαίσια των επενδυτικών προοπτικών θερμαλιστικού τουρισμού και της ενεργειακής αξιοποίησης της γεωθερμίας Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό τόνισε ο υπουργός ΜΑ- Θ, Θεόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια  ημερίδας, που πραγματοποίησε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Τον Οκτώβριο του 2013, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο θερμαλισμός, εντάσσεται ως μορφή θεραπευτικής αγωγής, στη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των κρατών και των εκάστοτε συστημάτων υγείας.

Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, τριάντα οκτώ περιοχές διακρίνονται για το πλούσιο θερμό υδάτινο δυναμικό τους, έχοντας θερμά νερά με φυσική ανάβλυση ή με γεώτρηση.

« Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ζητήματα με το θερμαλισμό στη Β. Ελλάδα καθώς και ένα νέο πεδίο που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε για την ανάπτυξη της γεωργίας, τη γεωθερμία» τόνισε ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας ότι από τις 38 περιοχές οι 32 είναι «γεωθερμικές» με πλούσιο και βεβαιωμένο δυναμικό, που φτάνει τα 7.520 κυβικά μέτρα την ώρα από φυσικές αναβλύσεις ή από γεωτρήσεις μικρού βάθους.

«Οι υπόλοιπες 6 αποτελούν ψυχρά μεταλλικά νερά αναγνωρισμένα ως ιαματικά, που τα συναντούμε σε εργοστάσια εμφιάλωσης, όπως είναι η Σουρωτή, η Δουμπιά και το Ξινό Νερό Φλώρινας, χωρίς εκμετάλλευση, όπως για παράδειγμα στο Μεταλλικό Κιλκίς και για ιαματική χρήση, όπως το Λουτροχώρι Σκύδρας και η Πικρολίμνη Κιλκίς» τόνισε ο κ. Καράογλου.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Αξιοποίηση νερών Μεταλλικού και Πικρολίμνης;”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Πόσο κόστισε αυτή η “πρωτότυπη” ημερίδα προκειμένου να μας πούν αυτό που ξέρουν άπαντες απο χρόνια και καλύτερα απο τον Καράογλου και τους συν αυτώ; Αφ’ ενός δεν θα το μάθουμε ποτέ ημείς οι πληβείοι και αφ’ ετέρου σε ποιούς απευθύνεται όταν λέει “…ένα νέο πεδίο που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε για την ανάπτυξη…”; Αυτός δεν είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης; Αν διαθέτει πολιτική βούληση γιατί δεν προχωρά στην εκπόνηση συγκεκριμένου σχέδιου εκμετάλλευσης εδώ και τώρα, παρα εξαντλεί το ενδιαφέρον του σε κοστοβόρες ημερίδες εν καιρώ κρίσεως; Η μήπως υπονοεί να αναλάβει πρωτοβουλία κάποιος ιδιώτης και να επενδύσει σ΄αυτό, βάζοντας μια νοητή ταμπέλα που γράφει “ζητούνται τυχοδιώκτες να ρισκάρουν”; Και απο πού κύριοι πηγάζει ξαφνικά αυτό το όψιμο ενδιαφέρον για το νερό του Μεταλλικού για το οποίο οι ειδήμονες κατα καιρούς το είχαν χαρακτηρίσει ως μη εκμεταλλεύσιμο λόγω χαμηλής ροής και άλλων παραγόντων; Ορισμένες φορές συμβαίνει, όπως και στην περίπτωση αυτής της ημερίδας, να γίνεται τόσο έκδηλο οτι κάτι έγινε για να γίνει, δήδεν, τάχα μου, νά ‘χαμε να λέγαμε, να φανούμε βρε αδερφέ. Δεν κάνουμε που δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΕ, άς κάνουμε μιά ημερίδα να δείξουμε πως προβληματιζόμαστε δια τα μεταλλικά και άλλα ύδατα της Βόρειας Ελλάδας.
    Περί ανέμων και υδάτων ο λόγος δηλαδή…

    • Ο/Η opa re λέει:

      Μην τύχει και αγγίξετε το νερό του Μεταλλικού, θα γίνει της μουρλής!!!!!!!!
      για να μην πω καμίας άλλης, ξυπνήσατε και θέλετε και το νερό μας. Εμείς το δίνουμε δωρεάν σε όλους και μια χαρά αξιοποιείται από όσους θέλουν να το πιούν. Γιατί “αξιοποίηση” σημαίνει λεηλασία!

Σχολιάστε