My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Αντιρατσιστικό και γενοκτονία

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΜε αφορμή την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Βουλευτής του Ν. Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι συντονισμένες προσπάθειες των 40 περίπου Συναδέλφων-Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το «Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο» απέδωσαν καρπούς. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σύμφωνα με το άρθρο 2, ποινικοποιούνταν η άρνηση των γενοκτονιών, που έχουν αναγνωριστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενώ δεν υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ζητήσαμε από τον Υπουργό να συμπεριληφθεί με σαφήνεια η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή δηλαδή της Γενοκτονίας Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων.

Ταυτόχρονα, τοποθετηθήκαμε δια μέσου του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουτσούμπα ο οποίος ξεκαθάρισε εκ μέρους των Βουλευτών της ΝΔ, ότι η ρητή αναφορά των γενοκτονιών που αναγνώρισε η Ελληνική Βουλή αποτελεί προαπαιτούμενο για την ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.

Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου αποδέχτηκε το δίκαιο αίτημά μας και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να συμπεριληφθεί με ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο και η ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Βουλή. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών όλων των ποντιακών και λοιπών προσφυγικών σωματείων σε ολοκλήρωση της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης των προγόνων τους».

Σχολιάστε