My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Αντικρούει τα περί πειθαρχικής ποινής

Με δήλωσή του, ο τέως δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης κάνει λόγο για “απίστευτη προσπάθεια συκοφάντησης και πολιτικής του εξόντωσης”.

«Χωρίς καμία απόφαση και χωρίς κανένα έρεισμα διακινείται ότι μου έχει επιβληθεί πειθαρχική κοινή για δήθεν τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος», υπογραμμίζει ο κ. Γκουντενούδης, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την επιβολή πειθαρχικής ποινής σε βάρος του, που εισηγείται το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η υπόθεση αφορά προμήθεια υλικών από εταιρεία του κ. Γκουντενούδη προκειμένου να επιτελεστούν έργα καθαριότητας στο πάλαι ποτέ άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εισήγηση του πειθαρχικού συμβουλίου προβλέπει για τον κ. Γκουντενούδη και αργία από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, ενώ αυτή απεστάλη ήδη προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Γιάννη Σάββα.

Η κατηγορία αφορά την περίοδο 2016-2017, όταν ο Δήμος Παιονίας με δήμαρχο τότε τον κ. Γκουντενούδη προχώρησε σε απ’ ευθείας αναθέσεις για προμήθεια υλικών σε εταιρεία της οποίας είναι και ο ίδιος μέτοχος.

Απ` τη πλευρά του, ο τέως δήμαρχος δηλώνει ότι οι αναθέσεις έγιναν χωρίς αμοιβή της εταιρίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εν λόγω εργασίες καθαριότητας, καθότι με διαγωνισμό θα καθυστερούσε πολύ το έργο.

Η δήλωση του κ. Γκουντενούδη

«Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι δέκτης μιας απίστευτης προσπάθειας συκοφάντησης και πολιτικής μου εξόντωσης για ένα ζήτημα που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για οποιαδήποτε διοίκηση επιθυμεί να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου της και των δημοτών της.

Χωρίς καμία απόφαση και χωρίς κανένα έρεισμα διακινείται ότι μου έχει επιβληθεί πειθαρχική κοινή για δήθεν τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος! Και επειδή δε θέλω να κρύβομαι και πάντα ο κόσμος ήξερε ότι η αλήθεια και η συνέπεια είναι τα χαρακτηριστικά που με διακατέχουν, τα πράγματα έχουν ως εξής: κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή μας και για εξυπηρέτηση των αναγκών καθαριότητας σε εκείνες τις περιοχές που το πρόβλημα ήταν πιο οξύ, προέβην στην αντικατάσταση και διόρθωση εργαλείων κάποιων μηχανημάτων ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν για τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας!

Με κόστος προσωπικό από την εταιρία που είχα και επειδή η εταιρία, που είμαι μέτοχος είχε τα αντίστοιχα εξαρτήματα, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην περιοχή μας συγκεκριμένης εταιρείας που είχε τα υλικά αυτά, έκανα απευθείας αυτή την αντικατάσταση χωρίς αμοιβή της εταιρίας μου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω εργασίες! Αν έπρεπε να κάνω εκείνο το χρονικό διάστημα διαγωνισμό θα έπρεπε να περάσουν μήνες προκειμένου να αλλαχθούν τα εξαρτήματα από τα μηχανήματα, με κίνδυνο την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των συνδημοτών μας και του τόπου! Είχα δηλαδή να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δυο που προανέφερα. Και φυσικά επέλεξα το συμφέρον της περιοχής μου και των δημοτών.

Με ζημιά προσωπική μου λοιπόν, αφού ουδέποτε η εταιρία μου έλαβε αμοιβή για τις εργασίες αυτές, πραγματοποίησα την αντικατάσταση των εξαρτημάτων ώστε τα μηχανήματα καθαριότητας να λειτουργήσουν. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να περιμένω να ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός εις βάρος της δημόσιας υγείας και της ασφαλείας του τόπου την στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δε ζημιώθηκε ο Δήμος Παιονίας, αλλά αντίθετα δεν πλήρωσε και αμοιβή ποτέ!

Αφήνω λοιπόν την κρίση σε όλους εσάς για το αν έπραξα το σωστό καθώς επίσης και το γιατί επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια πράξη που ωφέλησε και συνέδραμε το δήμο (ακόμα και με προσωπικό κόστος κ προσωπική οικονομική ζημιά) προκειμένου κάποιοι να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά και κοντόφθαλμα συμφέροντα. Η αλήθεια για το ποιος ακόμα και με προσωπικό κόστος λειτούργησε υπέρ του Δήμου είναι ολοφάνερη, στην πράξη.»

Σχολιάστε