My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Αντιθετη η ΑΔΕΔΥ Κιλκις σε μεταλλεια

Ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα σε Πάικο και Κρούσια, είναι η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς. Υπογραμμίζοντας ότι “το δέλεαρ των θέσεων εργασίας δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων”,  η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι:

“Οι συνέπειες από την εξόρυξη μεταλλευμάτων είναι πολλές και ποικίλες: Κατά την επεξεργασία των προϊόντων εξόρυξης χρησιμοποιούνται ουσίες ιδιαίτερα τοξικές (κυάνιο) που μολύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, δηλητηριάζουν το πόσιμο νερό και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με επικίνδυνα τοξικά σωματίδια, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες νερού, με συνέπεια την αποστράγγιση των υδάτων και τελικώς τη λειψυδρία.
Τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον μετατρέποντάς το σε σεληνιακό τοπίο με τεράστιους κρατήρες και χαβούζες με δηλητηριώδη μεταλλευτικά απόβλητα. 
Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας θα είναι μηδαμινά , το δέλεαρ των θέσεων εργασίας δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. 
Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, πιστεύει ακράδαντα ότι πολιτικές όπως (αγροτική, κτηνοτροφική, τουριστική, εμπορική, ενεργειακή) θα φέρουν ανάπτυξη στο Νομό μας, ενώ οι μεταλλευτικές πολιτικές θα αποδυναμώσουν το συγκριτικό του πλεονέκτημα (φυσικό κάλλος) και θα επιφέρουν μαρασμό και οπισθοδρόμηση.”

Σχολιάστε