My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αντιδράσεις για κέντρα προσφύγων

eidomeni-prosfyges-001Από Γ. Γεωργαντά και ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.

Την αντίδρασή του για τη δημιουργία των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων στο νομό μας εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας τα εξής:

«Όπως αποδεικνύεται, ένα ακόμα μεγάλο ψέμα είπε ο κύριος Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όταν πριν από ένα μήνα σε σχετική ερώτηση διαβεβαίωνε εγγράφως εμένα και όλους τους Κιλκισιώτες ότι εκτός της Ειδομένης σε κανένα άλλο σημείο του Κιλκίς δεν θα δημιουργηθεί καταυλισμός για πρόσφυγες-μετανάστες. Φαίνεται ότι εννοούσε πράγματι έναν μόνο καταυλισμό ο οποίος όμως θα επεκτείνεται σε όλο το νομό.

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι δημιουργούνται στο νομό Κιλκίς 4 νέοι καταυλισμοί για τη φιλοξενία πολλών χιλιάδων προσφύγων είναι η ταφόπλακα κάθε αξιοπιστίας αυτής της Κυβέρνησης. Το Χέρσο, το Δροσάτο, το Κεντρικό και η Νέα Καβάλα έρχονται να προστεθούν στην Ειδομένη για να αποτελέσει ο νομός Κιλκίς έναν απέραντο καταυλισμό.

Απόλυτος αιφνιδιασμός, απερίγραπτη προχειρότητα και έλλειψη οποιουδήποτε κεντρικού σχεδιασμού. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για όλους μας και δυστυχώς τελικά αυτοί που αιφνιδιάζονται περισσότερο είναι οι Κυβερνώντες, τους οποίους είχαμε ενημερώσει πολλούς μήνες πριν για τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής τους. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ

Με τίτλο “οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό/Προσφυγικό καταλήγουν στο Ν.Κιλκίς”, ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η αιφνιδιαστική και δίχως καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δημιουργηθούν 4 νέες, απροσδιόριστου ρόλου δομές για πρόσφυγες ή μετανάστες στον τόπο μας και συγκεκριμένα στους οικισμούς Χέρσου, Δροσάτου, Κεντρικού και Ν. Καβάλας δημιουργεί εκτός από τεράστια ερωτηματικά και ανείπωτη οργή στους κατοίκους της περιοχής μας.

Παλιά έκρυβαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τώρα  η κυβέρνηση τα κρύβει στο νομό Κιλκίς.

Εμείς έχουμε αποδείξει τον ανθρωπισμό μας. Έχουμε σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες από την αρχή της προσφυγικής κρίσης όταν η κυβέρνηση παρίστανε ότι δεν γνώριζε ούτε που βρίσκεται η Ειδομένη.

Τώρα γνωρίζει μόνο το νομό Κιλκίς γιατί θέλει να κρύψει από την υπόλοιπη Ελλάδα την αποτυχία της. Την αποτυχία τους τη γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Την έχουμε βιώσει.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν κι άλλοι καταυλισμοί στο νομό μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ο νόμος Κιλκίς το Ελ Ντοράντο των διεθνών κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Οι δρόμοι του νομού μας, τα χωριά μας έχουν ήδη γεμίσει από ταλαίπωρους ανθρώπους που έχουν αφεθεί στο “έλεος του θεού”. 

Η κυβέρνηση αυτή μας έχει συνηθίσει σε ανεξήγητες και επικίνδυνες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον μας. Δεν περιμέναμε όμως να φθάσουν σε αυτό το σημείο!

Δεν πέρασε άλλωστε αρκετός χρόνος από τις όπως αποδείχτηκαν ψεύτικες δεσμεύσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι στο νομό Κιλκίς δεν δύναται να  λειτουργήσει παρά μόνο ένα τέτοιο κέντρο προσφύγων.

Ο κυβερνητικός νεομνημονιακός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Θ. Παραστατίδης για άλλη μια φορά κωφεύει στις φωνές της τοπικής κοινωνίας μη αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος , βολευόμενος στις ανέσεις της βουλευτικής του έδρας.

Για μία ακόμα φορά η ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς τον ήδη υποβαθμισμένο νομό μας .

Ο νομός Κιλκίς δεν πρέπει και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε ο “παράδεισος” των κυκλωμάτων διακίνησης.”

Σχολιάστε