My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ανταπόκριση στην ανακύκλωση ρούχων

Θετική είναι η ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών.

Οι είκοσι γαλαζοπράσινοι κάδοι που είναι εγκατεστημένοι στην πόλη του Κιλκίς και σε μεγάλους πληθυσμιακά οικισμούς του Δήμου (Νέα Σάντα, Καμπάνης, Γαλλικό, Νέο και Παλιό Αγιονέρι) στους δέκα μήνες από την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης έχουν δεχθεί 38.748 τόνους ρούχων.

Η μεγαλύτερη ποσότητα των προς ανακύκλωση ρούχων, σε ποσοστό 82,83%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, προέρχεται από το Κιλκίς.

Το ανακυκλώσιμο υλικό παραλαμβάνεται από την εταιρία συλλογής και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων EastWest με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

Τις προηγούμενες ημέρες, στελέχη της εταιρίας παρέδωσαν στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα μέρος της ανακυκλώσιμης ποσότητας στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσής της εταιρίας να την επεξεργάζεται και να την επιστρέφει προς επανάχρηση στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η πρώτη παρτίδα με τα ανακυκλωμένα ρούχα διατέθηκε στο Σύλλογο ”Ανάσα Ευαισθησίας” για την κάλυψη κοινωνικών του αναγκών.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών επιδοτούν το Δήμο Κιλκίς με άλλους δέκα γαλαζοπράσινους κάδους οι οποίοι και αναμένεται να τοποθετηθούν την άνοιξη σε ισάριθμα χωριά.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ευχαριστεί τους δημότες για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους στο καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι οι δημότες μπορούν να χρησιμοποιούν τους ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών, τσαντών, ζωνών, παιδικών παιχνιδιών και ειδών σπιτιού (κουρτινών, κουβερτών, μαξιλαριών και σεντονιών). Οι οδηγίες χρήσης τους είναι απλές. Τα είδη προς ανακύκλωση τοποθετούνται μέσα σε σακούλες και απορρίπτονται στους γαλαζοπράσινους κάδους.

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε