My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ανταλλαγή νέων στο Όρος Μπέλλες

Τo “You in Europe” διοργανώνει την πιο… “μυθική ανταλλαγή”, με θέμα την αφήγηση ιστοριών ως εργαλείο εμψύχωσης, δημιουργικότητας και διαπολιτισμικού διαλόγου.

Η ανταλλαγή “A story for Glory” θα πραγματοποιηθεί στους πρόποδες του καταπράσινου όρους Μπέλες, σε ένα παραμυθένιο, παρθένο και άκρως χαλαρωτικό φυσικό περιβάλλον, και συγκεκριμένα στο κατασκηνωτικό camp στο Καβαλάρι Κιλκίς.

Από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017, στο μαγευτικό Όρος Μπέλλες, δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη, 35 νέοι και νέες από Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Φιλανδία (4 συμμετέχοντες +1 youth leader από κάθε χώρα) θα αφηγηθούνε ιστορίες και μύθους από τις χώρες τους αλλά και ιστορίες που τους ενέπνευσαν, θα εντοπίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους και θα ανακαλύψουν την πολύτιμη διάσταση της τέχνης της αφήγησης ως εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης.

Επίσης, αφού εξετάσουν ποια είναι τα βασικά στοιχεία μιας δυνατής ιστορίας αλλά και πώς να αφηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία, θα ανακαλύψουν διάφορα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να “ξεκλειδώσουν” τη δημιουργικότητά τους.

Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν το πως η τέχνη της αφήγησης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την κατάργηση των στερεοτύπων, την κατάκτηση μιας βαθύτερης κατανόησης της πολιτισμικής ταυτότητας κάθε ατόμου και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Μέσα από παιχνίδια, role plays, δημιουργικές ασκήσεις, συζητήσεις κλπ. οι νέοι θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και θα τις παρουσιάζουν σε ένα πολύ ξεχωριστό δρώμενο…

“Κάθε ιστορία κι ένα ταξίδι…”

Κάθε άνθρωπος και μια ιστορία. Κάθε ιστορία και ένα ταξίδι… Γι’ αυτό κι εμείς, με όχημα την τέχνη της αφήγησης επιβιβαζόμαστε σε ένα άλλο όχημα… στα βαγόνια του τρένου της γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολη! Και αφηγούμαστε τις ιστορίες που θα προκύψουν από τα εργαστήρια της Ανταλλαγής “A story for Glory” στους επιβάτες του τρένου (σταθμοί Κιλκίς – Μουριές και αντίστροφα), δημιουργώντας μια πρωτότυπη ευκαιρία για επικοινωνία, διάδραση και διαπολιτισμική επικοινωνία σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπως αυτό της συνοριακής σιδηροδρομικής γραμμής!

Tο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Erasmus+ και καλύπτει στους συμμετέχοντες διαμονή και διατροφή (3 γεύματα την ημέρα).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο www.youineurope.gr

youineurope@gmail.com

Σχολιάστε