My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αντί μνημοσύνου για τον Σάκη

Ήταν αργά τη νύχτα της 11ης Αυγούστου όταν σοκαρισμένοι φίλοι του προσπαθούσαν να διασταυρώσουν την πληροφορία ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ένας εκπαιδευτικός Μαραντίδης ηλικίας μεταξύ 50 και 55 ετών. Λες, αναρωτηθήκαμε, όχι αποκλείεται να είναι ο Σάκης, για κάποιον άλλο πρόκειται… και μετά ήρθε η επιβεβαίωση… και δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα…

Ο Σάκης, που έκανε περήφανο το Κιλκίς όταν στο Λύκειο έπαιρνε το 1ο βραβείο του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού και διακρινόταν στην Βαλκανική και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Ο Σάκης που τελείωσε με άριστα τη Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και που η διπλωματική του εργασία επαινέθηκε από Πανεπιστήμιο της Αμερικής, ανοίγοντάς του διάπλατα τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του εκεί… εάν το ήθελε.

Ο Σάκης που πήρε τρία μεταπτυχιακά διπλώματα κερδίζοντας δύο υποτροφίες κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών.

Ο Σάκης που, ωστόσο, δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ανοίξει τα φτερά του και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές του.

Ήταν το συναισθηματικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλούσε από την οικογένειά του (μη ξεχνάμε ότι ήταν γιος του Ανέστη Μαραντίδη); Ήταν ο ιδιόμορφος χαρακτήρας του(όπως όλων των ιδιαίτερα ευφυών ανθρώπων);

Το  γεγονός είναι ότι έμεινε στο Κιλκίς προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο Νομαρχιακό ΚΕΚ, στην Αναπτυξιακή Κιλκίς και αργότερα ως εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ και στο ΤΕΙ.

Όσοι τον γνωρίσαμε, τον αγαπήσαμε για την απόλυτη εντιμότητά του, για τον, έξω από τα ελληνικά δεδομένα, επαγγελματισμό του, το ευφυές χιούμορ του, την τεράστια διάθεσή του για προσφορά και βοήθεια σε όποιον τη χρειαζόταν. Όλοι θεωρούσαμε ότι «αδικείται» και ότι θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα. Ίσως και αυτός να το αισθανόταν, γι΄αυτό ήταν συχνά μελαγχολικός.

 Δεν τον ενδιέφεραν οι συζητήσεις για τα τετριμμένα. Βαριόταν εύκολα. Επιδίωκε τις διανοητικές συγκινήσεις και ότι του προκαλούσε προβληματισμό και σκέψη.

Έφυγε ξαφνικά και απόλυτα μοναχικός όπως έζησε..

Φίλε Σάκη θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Θα μας λείψεις!

Οι φίλοι σου

Σχολιάστε