My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ανοίγουν και πάλι τα σύνορα

Eντός της ημέρας (Πέμπτη) αναμένεται να επιτραπεί και πάλι η διέλευση προσφύγων από την Ειδομένη προς τη FYROM, καθώς τα σύνορα παρέμεναν κλειστα από το απόγευμα της Τρίτης.

Οfraxtis-eidomeni-001ι αρχές της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι προχώρησαν στο κλείσιμο της διάβασης απ’ όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ προς την Ευρώπη, μετά την ειδοποίηση που έλαβαν από τη Σλοβενία για “σοβαρό τεχνικό πρόβλημα” στο σιδηροδρομικό δίκτυο της τελευταίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, οι αρχές της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι θα ανοίξουν και πάλι το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής, υπο την προϋπόθεση όμως οι ελληνικές αρχές να αναγράφουν στα υπηρεσιακά σημειώματα που χορηγούν στους πρόσφυγες την χώρα τελικού προορισμού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές εξέτασαν την απόφαση αυτή της ΠΓΔΜ και τελικά αποφασίστηκε να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ πάντως ο δίαυλος δεν είχε ανοίξει με αποτέλεσμα χίλιοι περίπου πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό της Ειδομένης στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της ΠΓΔΜ θα επιτρέπουν τη διέλευση μόνον στους πρόσφυγες που δηλώνουν ως χώρα τελικού προορισμού την Αυστρία ή την Γερμανία.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε