My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ανοίγει η αυλαία της γιορτής

Ανοίγει αύριο Πέμπτη 14 Μαίου την αυλαία του, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 26 Μαΐου.

festival-kouklotheatro-001Με 36 θίασους από 11 χώρες, 130 καλλιτέχνες, 38 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 7 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες και 20 εργαστήρια στα σχολεία, το Φεστιβάλ διεξάγεται για πρώτη φορά Μάϊο αντι για Οκτώβριο, επειδή μέχρι τον Σεπτέμβρη φέτος θα πρέπει να είναι έτοιμος ο απολογισμός του για τα χρόνια που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, καθότι φέτος ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση του απ` αυτό.

Πάντως, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Χουάνκο Κορράλες τόνισε σε συνέντευξη τύπου ότι ίσως υπάρξουν κάποιες απώλειες στην επισκεψιμότητα από πλευράς μαθητών, καθώς η ημερομηνία έναρξης συμπίπτει σχεδόν με το κλείσιμο γυμνασίων και λυκείων. Ακόμη ανέφερε πως ουσιαστικά γίνεται ένα δεύτερο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου μέσα στην ίδια σχολική χρονιά, οπότε ίσως να υπάρξουν και από αυτό το λόγο κάποιες απώλειες σε νεαρούς θεατές.

Στη διοργάνωση, που φέτος θα έχει μεγαλύτερη παρουσία σε ανοιχτούς χώρους, συμμετέχουν καλλιτεχνικά σχήματα από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Πορτογαλία, την Κούβα, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Βολιβία, την Ελβετία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η 7η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και η 8η Συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο, που αυτή τη χρονιά έχει θεματολογία τα συναισθήματα.

Χθες Τρίτη, ο κ. Corrales είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Φεστιβάλ όταν υπάρξουν νέα δεδομένα για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ εδώ.

Σχολιάστε