My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Ανησυχία κτηνοτρόφων για τα πριμ

Μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα στο νομό Κιλκίς κι οι κτηνοτρόφοι του νομού μας ανησυχούν…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς, Θωμά Καρυπίδη, η εγκατάσταση των βολταϊκών, που θα σημαίνει μείωση των βοσκοτόπων, συνδέεται άμεσα με τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να χαθούν!

 «Το ζήτημα αυτό έχει προκύψει εδώ και 2-3 χρόνια, καθώς το ενοίκιο από τις επιχειρήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκτάσεις ήταν αρκετά υψηλό και δελεαστικό για τους παραγωγούς. Τελευταία έχει αναζωπυρωθεί, καθότι έχουμε μια μεγάλη περίπτωση στον νομό, με 7.700 στρέμματα, όπου μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις λεγόμενες κοινόχρηστες εκτάσεις», τονίζει ο κ. Καρυπίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει αγωνία από πλευράς κτηνοτρόφων για την εξέλιξη του ζητήματος, το οποίο παραμένει ανοιχτό. «Θα πρέπει να βρεθεί λύση για να μην οξυνθεί το ζήτημα της έλλειψης βοσκότοπων το οποίο και θα απειλήσει τη βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων και τις ενισχύσεις που πληρώνει η ΕΕ», υπογραμμίζει.

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη στο νομό μας, έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο. Σύμφωνα δε, με ότι υποσχέθηκε ο κ. Βορίδης, εντός του Μαρτίου θα υπάρξει πρόσκληση από πλευράς υπουργείου προς όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, ώστε να συζητηθεί το θέμα γενικότερα.

Σχολιάστε