My Twitter Feed

2 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ανησυχία για το Λύκειο του Χέρσου -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Άξιος εστί ο μέγας Μίκης -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Μίκης -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Υγεία: Το 8,2% σε διαθεσιμότητα -

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021

Για διαθεσιμότητες και ολιγομελή -

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη του προέδρου ΟΝΝΕΔ -

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Εμπνευσμένες ζωγραφιές από παιδιά   -

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Καυστικός για τον ανασχηματισμό -

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Ανησυχία για το Λύκειο του Χέρσου

Αντιπροσωπεία αιρετών, εκπαιδευτικών και γονέων, από την Κοινότητα Χέρσου, επισκέφθηκε σήμερα το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και ζήτησε την υποστηρικτική συνδρομή του για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Λυκείου Χέρσου, μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα των ομάδων μαθητικού προσανατολισμού του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Μανδρούκας, ο διευθυντής του οικείου Λυκείου Αθανάσιος Βαφειάδης  και οι γονείς, εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για το ενδεχόμενο  αναστολής της λειτουργίας του Λυκείου υπογραμμίζοντας ότι η υπουργική απόφαση στερείται ουσιαστικών επιχειρημάτων μιας και σε άλλες σχολικές μονάδες του νομού έχουν εγκριθεί ολιγομελή τμήματα με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από αυτόν που έχει δηλωθεί για το Λύκειο του Χέρσου, για το οποί απορρίφθηκαν τέσσερα ολιγομελή τμήματα με επτά μαθητές στη Β’ τάξη και  οκτώ στην Γ΄ τάξη.

Ο κ. Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για το ζήτημα αυτό, όπως και για τις υπηρεσιακές ενέργειες του Θεόδωρου Χριστοφορίδη να υποβάλει αρμοδίως αίτηση θεραπείας  κατά της απορριπτικής απόφασης.

«Το αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Χέρσου είναι απολύτως δίκαιο.Το Λύκειο του Χέρσου είναι σχολείο υποδοχής που εξυπηρετεί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Χέρσου και της Δοϊράνης. Θα ήταν ιδιαιτέρως αντιπαραγωγική για εκπαιδευτικούς κυρίως λόγους η μετακίνηση μαθητών σε άλλα πλησιέστερα σχολεία και η έξοδός τους από ένα σχολείο που έχει διακριθεί  για τις υψηλές εκπαιδευτικές του επιδόσεις και εμφανίζει δυναμική πληθυσμιακής ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια»,  σημείωσε ο κ. Κυριακίδης και δεσμεύθηκε να ασκήσει παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για την οριστική έγκριση των ολιγομελών τμημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ανάλογη ενέργεια για την αποδοχή των ολιγομελών τμημάτων θα γίνει και για το Γενικό Λύκειο Καμπάνη.

Σχολιάστε