My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ανησυχία για τη λίμνη Μεταλλείου

limni-metaleiou-kilkis-001Η λίμνη Μεταλλείου είναι πόλος έλξης εδώ και χρόνια για πολλούς περιηγητές-φυσιολάτρες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την στοιχειώδη υποδομή, ούτε βέβαια και την εύκολη οδική πρόσβαση.

Η λίμνη κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες υφίσταται μεγάλη αφαίμαξη, αφού αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα στην γύρω περιοχή. Φέτος όμως το φαινόμενο της υποχώρησης της στάθμης προκαλεί ανησυχίες που μας μεταφέρθηκαν από φίλους φυσιολάτρες με τις ανάλογες φωτογραφίες.

limni-metaleiou-kilkis-002Παρά το γεγονός ότι η άρδευση έχει σχεδόν σταματήσει, αφού οι παραγωγές έχουν τελειώσει, η στάθμη της λίμνης υποχωρεί διαρκώς. Από κάποιο σημείο το νερό διαρρέει ασταμάτητα σε τεράστιες ποσότητες. Την ίδια ώρα βέβαια η λίμνη τροφοδοτείται συνεχώς από ρυάκια, χειμάρρους, κλπ. Αυτή η τροφοδοσία όμως δεν είναι ικανή να σταματήσει την υποχώρηση της στάθμης.

Οι αρμόδιοι του δήμου Παιονίας είναι καθησυχαστικοί: «Η στάθμη θα υποχωρήσει μέχρι του προκαθορισμένου σημείου. Εκεί ακυρώνεται η λειτουργία του μηχανισμού εκροής». Οι περιηγητές-φυσιολάτρες όμως είναι ανήσυχοι. Σε κάθε τους επίσκεψη η όμορφη λίμνη είναι όλο και μικρότερη…

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε