My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ανησυχία για τα φετινά στάρια

Ανησυχία για το δέσιμο των φετινών σιτηρών επικρατεί για τμήμα του νομού Κιλκίς, για το ανατολικό τμήμα της Θεσσαλίας (Λάρισα) και για τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και σε τμήμα της Ροδόπης.

Αυτό επισημαίνει στη μηνιαία ενημέρωσή της η υπηρεσία παρακολούθησης των καιρικών και κλιματικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (MARST), αναφερόμενη στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η υπηρεσία τονίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για σημαντική ανησυχία ως προς τις επιπτώσεις του φαινομένου στα σιτηρά, αν και η έλλειψη κρύου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για το δέσιμο των φυτών.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα του συστήματος MARS, τα χειμερινά σιτηρά δεν έχουν δέσει ή έχουν δέσει ελάχιστα στις μεσογειακές χώρες, ενώ αντίθετα το δέσιμο είναι σε προχωρημένο ή ολοκληρωμένο στάδιο σε μεγάλα τμήματα της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και σε Βόρεια Ρουμανία, Ανατολική Τουρκία και στα νότια της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του για τους επόμενους μήνες (Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο), το MARS προβλέπει υψηλότερες του φυσιολογικού θερμοκρασίες για τις μεσογειακές χώρες.

Σχολιάστε