My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ανησυχία από τον ιό στη γείτονα

Έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης νέων κρoυσμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη καταγράφει η Βόρεια Μακεδονία και το γεγονός έχει θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς αρκετοί μεταβαίνουν στη Γευγελή για το καζίνο ή ψώνια, προκαλώντας φόβους για αύξηση των κρουσμάτων και στην Ελλάδα.

Αν και δόθηκε παράταση για κλειστά σύνορα έως τις 30 Ιουνίου, προβληματισμός δημιουργείται λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης που εξελίσσεται στη γείτονα, καθώς στις 17 Ιουνίου ο αριθμός των ενεργών περιστατικών ξεπέρασε τα 2.500, δηλαδή τετραπλασιάστηκε σε διάστημα μόλις 16 ημερών. Στο ίδιο διάστημα, ο αριθμός νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 2.000, υπερδιπλασιάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Η δραματική έξαρση του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία έχει εντοπιστεί και παρακολουθείται στενά από τις αρχές άλλων ευρωπαικών χωρών. Με απανωτές ταξιδιωτικές οδηγίες, όπως η πλέον πρόσφατη του Foreign Office της Μεγάλης Βρετανίας, απευθύνουν αυστηρή συμβουλή στους πολίτες τους να αποφύγουν τα ταξίδια στη Βόρεια Μακεδονία και αν είναι απαραίτητο να ταξιδέψουν οδικώς με προορισμό την Ελλάδα ή την Τουρκία, να διασχίσουν τη Β. Μακεδονία χωρίς να σταματήσουν, πέραν του ανεφοδιασμού σε καύσιμα και να μην βγουν από τους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και δήμοι παραμεθόριων περιοχών όπως του Κιλκίς ετοιμάζουν διαβήματα στην Περιφέρεια και στην κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν αυστηρά μέτρα, όπως καταγραφή στοιχείων και υποχρεωτικά τεστ σε όλους όσοι επιστρέφουν από τις «βόλτες» τους στην άλλη πλευρά των συνόρων και καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Σχολιάστε