My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

“Ανεξέλεγκτος ο ιός στη Β. Ελλάδα”

“Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση της πανδημίας στη Β. Ελλάδα”, υπογράμμισε ο Γιώργος Φραγγίδης σε συνέντευξή του στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με το δημοσιογράφο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο.

Στα κύρια σημεία της συνέντευξης, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ είπε:

Στη Β. Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, η υγειονομική κατάσταση είναι απελπιστική. Όλοι οι νομοί της Κ. Μακεδονίας βρίσκονται «στο κόκκινο». Το πρόβλημα έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που υπήρχαν από πριν στην περιοχή. Η κυβέρνηση επαναπαύθηκε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, που τα πράγματα ήταν αρκετά καλά στη Β. Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Στο δεύτερο κύμα αποδείχθηκε ότι οργανωτικά ήταν πολύ πίσω για να αντιμετωπίσει μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.

Τι καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση για την πανδημία

Καταρχήν της καταλογίζει ότι επαναπαύτηκε στα καλά αποτελέσματα της πρώτης φάσης της πανδημίας. Δεύτερον, ότι παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της, δεν επιστράτευσε όλο το υγειονομικό δυναμικό της χώρας για την καλύτερη ενημέρωση του πολίτη σε σχέση με τον κορωνοϊό και τα αναγκαία μέτρα πρόληψης. Έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που βέβαια είναι ανοργάνωτη και έχει τεράστια προβλήματα, (δηλ. Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, Ιδιώτες γιατροί, Ιατρικοί Σύλλογοι, Φαρμακοποιοί, το Βοήθεια στο σπίτι, κλπ). Ως αποτέλεσμα, παρά τους χιλιάδες θανάτους ασθενών, υπάρχει ακόμα μεγάλο ποσοστό πολιτών που αμφισβητεί την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα της πανδημίας. Επίσης, δεν οργανώθηκε ούτε ενισχύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο, όπως φάνηκε και από το πρώτο κύμα, είναι αυτό που επωμίζεται το κύριο βάρος της πανδημίας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έπρεπε να έχουν καλυφθεί όσο το δυνατό καλύτερα. Δεν αποτελεί λύση το ότι βγήκε πριν μία εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας στη Θεσσαλονίκη και είπε θα προσλάβουμε τώρα 300 γιατρούς για τις ΜΕΘ. Τώρα θα τους πάρουμε; Έπρεπε να το έχουμε ήδη κάνει από το καλοκαίρι. Έπρεπε να έχει προηγηθεί εκπαίδευση των γιατρών, γιατί δε μπορούν όλοι να κάνουν τους εντατικολόγους.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, βλέπουμε ολόκληρες κλινικές να κλείνουν και γιατροί όλων των ειδικοτήτων να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ΜΕΘ, πράγμα που δε μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει δίπλα τους ένας καθοδηγητής, ένας εντατικολόγος ή ένας πνευμονολόγος για να τους καθοδηγήσει και να τους επιβλέψει ώστε να μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση μίας μόνο ασθένειας. Χειρουργεία ακυρώνονται γιατί οι χειρουργικές αίθουσες μετατρέπονται σε ΜΕΘ. Μια κατάσταση απελπιστική και ανοργάνωτη. Όπως ανοργάνωτο ήταν και το άνοιγμα των συνόρων της χώρας το καλοκαίρι, όπου δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος. Δεν έγινε η κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία και γενικά στον τουριστικό κλάδο, σε σχέση με τον κορωνοϊό, την πρόληψη, τη διαχείριση περιστατικών, τη συμπεριφορά προς τους τουρίστες. Μέσα στην πανδημία φάνηκε πόσο μεγάλο έλλειμα υπάρχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γενικότερα στην όλη πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών.

Είναι προσβλητικό, επιπλέον, να μην αποδέχεται η κυβέρνηση την πρόταση που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για έβδομη φορά και αφορά την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρουν δίνοντας τιτάνια μάχη με κίνδυνο της υγείας τους. Γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή νοσούν με κορωνοϊό πάνω από 500 υγειονομικοί. Η κυβέρνηση δε δέχθηκε ούτε την πρότασή μας να πάρουν ένα επίδομα ως δώρο Χριστουγέννων όλοι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλαδή στις δομές υγείας, στην πολιτική προστασία, στην ασφάλεια των πολιτών και στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για να σώσουν ζωές συνανθρώπων. Πώς μπορούμε να δίνουμε 120.000.000 € για την Aegean και όχι γι αυτούς τους εργαζόμενους;

Η Σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η στάση του Πρωθυπουργού

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, για τη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής. Δυστυχώς, μέχρι τώρα γίνονται συνομιλίες που είτε δεν τις μαθαίνουμε καθόλου είτε τις μαθαίνουμε από τους Τούρκους. Δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς κινείται η ελληνική κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι, ότι στις αρχές Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των αρχηγών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα λόγια πρέπει να εκλείψουν. Είναι η ώρα των πράξεων. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολύ επιθετικός και να μη δεχθεί καμία υποχώρηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ερντογάν, που γενικά χρησιμοποιεί επιθετική πολιτική στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, βλέπουμε ακολουθούν μια πιο ήπια ρητορική και στάση όσο πλησιάζει η σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών. Για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους Ευρωπαίους. Πρέπει η Γερμανία κυρίως, που προεδρεύει της συνόδου αυτής, να είναι πιο αποφασιστική και να μην είναι συναινετική απέναντι στην πολιτική της Τουρκίας. Επίσης, δε μπορεί ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πουλάει αμυντικό υλικό σε μια χώρα που θα το χρησιμοποιήσει ενάντια σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δε μπορεί η Γερμανία να δίνει υποβρύχια στην Τουρκία για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας. Δε μπορεί το κέρδος και το συμφέρον να υπερβαίνουν το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρχει μία κοινή πολιτική στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών, ιδιαίτερα αυτών που αποτελούν τα σύνορά της. Και η Ελλάδα είναι τα σύνορά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αδόκιμη στην παρούσα συγκυρία η συζήτηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής

Το συνέδριο, η εκλογή νέων οργάνων και η εκλογή προέδρου, είναι εσωκομματικές διαδικασίες που προβλέπονται στο καταστατικό μας και θα γίνουν του χρόνου το φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πολίτης δε θέλει να ακούσει τίποτα από αυτά. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολύ πιο σοβαρά και έχουν να κάνουν με την πορεία της Ελλάδας, την οικονομική κατάσταση και κυρίως την υγεία των πολιτών. Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας δε χωράει καμία άλλη συζήτηση. Ας αντιμετωπίσουμε πρώτα όλα αυτά και υπάρχει χρόνος να συζητήσουμε και τα εσωτερικά θέματα του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάστε