My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ανεξάρτητοι κι υπέρ δημοψηφίσματος

Σε κατάθεση αιτήματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, προχώρησαν 15 ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων κι ο βουλευτής Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης.

deiΟι υπογράφοντες το αίτημα βουλευτές στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Η μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης είναι απολύτως απαράδεκτη με:

α) Την εισαγωγή σε θερινά τμήματα της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια,

β) την προσπάθεια υποβάθμισης του τεράστιας σημασίας θέματος της μεταβίβασης του σημαντικότερου τμήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες, χωρίς πολιτικό σχεδιασμό για τη σύνδεση της ενέργειας με την ανάπτυξη της χώρας,

γ) την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του ν/σ,

δ) την τεράστια βλάβη του δημόσιου συμφέροντος από τη μεταβίβαση αυτή με τίμημα απολύτως αναντίστοιχο με την πραγματική αξία των μεταβιβαζομένων, καθίσταται αυταπόδεκτο ότι ο αρμόδιος για να κρίνει είναι ο ίδιος ο λαός.

Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση του νομοσχεδίου στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το αρ. 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του ΚτΒ για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρινής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Ποιοι υπογράφουν

Οι 15 ανεξάρτητοι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση είναι οι: Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη.

Δεν υπογράφουν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Κουράκος, Νικήτας Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σχολιάστε