My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΑΝΕΛ: Προτάσεις προς Τζιτζικώστα για την ανάπτυξη

tzitzikostas-apostolosmatskos-vasileiosΜ` αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί από χθες Πέμπτη στο Κιλκίς, ο νέος Περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, ο Συντονιστής Κιλκίς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Μάτσκος, θέτει μ` επιστολή του σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την οικονομική – επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομό μας, τις υποδομές κα.

Οι θέσεις του κ. Μάτσκου, τις οποίες θα διατυπώσει και στο προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου, είναι οι εξής:

Με ευχαρίστηση παρακολουθούμε τις προσπάθειες του νέου Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα να κινητοποιήσει όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, την απορρόφηση των χρημάτων που τους αντιστοιχούν και την αναστροφή της πορείας από ύφεση σε ανάπτυξη.
Εκτιμούμε ότι με τις επισκέψεις του, τις επαφές του, τις συσκέψεις σε όλη την Περιφέρεια δεν ενημερώνει μόνο αλλά ενημερώνεται και για τα κατά τόπους προβλήματα.
Στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με Κιλκισιώτες επαγγελματίες, επιχειρηματίες & υποψήφιους επενδυτές, ο κος Τζιτζικώστας θα διέκρινε στα πρόσωπα όλων την ειλικρινή αγωνία για το “επιχειρηματικό αύριο” του καθενός, της Περιφέρειας & της χώρας. Οι πολίτες αυτού του τόπου δηλώνουν “παρών” σε κάθε προσπάθεια παρόλες τις δυσκολίες.
Το ίδιο “παρών” θα δηλώσουν σίγουρα και οι τοπικές υπηρεσίες που εμπλέκονται σε κάθε επενδυτική προσπάθεια..
Επομένως ο κος Τζιτζικώστας ας μην αναλώνει το χρόνο του για να μας “πείσει” αλλά ας συνειδητοποιήσει ότι το μεγάλο μείον στην όλη υπόθεση αφορά την ίδια την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κυβέρνηση σε μια σειρά από ζητήματα όπως:
  • Έλλειψη Τραπεζικού Συστήματος που να στηρίζει την αγορά (συνηθίζουν να το λένε έλλειψη ρευστότητας για να καλύψουν την ανικανότητα των τραπεζών να διασφαλίσουν τα κεφάλαια που έπρεπε να έχουν για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους!)
  • Ανελέητη και άδικη φορολογία που πρέπει να σταματήσει 
  • Ενεργοποίηση των προγραμμάτων από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορούν διάφορες δραστηριότητες. Οι “περιοχές ΟΠΑΑΧ” (αυτές που δεν είναι στο Leader) αφορούν πολύ μεγάλο τμήμα του Ν. Κιλκίς και οι δραστηριότητες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πολύ ενδιαφέρουσες για τους μικροεπενδυτές. Όσο το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης δεν ενεργοποιείται έχει συνέπεια την αδράνεια σε όλο σχεδόν το νομό!. 
  • Να ολοκληρωθεί το έργο για την υλοποίηση προαστιακού σιδηροδρόμου (μετακίνηση των εργαζομένων, των στελεχών επιχειρήσεων κλπ. που τώρα γίνεται με αυτοκίνητα) και να επεκταθεί προς Παιονία και Γιαννιτσά
  • Να ενεργοποιηθεί ο “ιδιοκτήτης” των ΒΙ.ΠΕ που είναι η Τράπεζα Πειραιώς για την διάθεση των “κουφαριών” των εργοστασίων που δεν δουλεύουν, σε λογικές τιμές και να προωθήσει την επέκτασή τους (των ΒΙ.ΠΕ). Οι υπάρχουσες επιχειρήσεις μέσω του ΔΙΒΙΠΕΚ διαχειρίζονται ορθά τις υπάρχουσες υποδομές αλλά δεν έχουν δικαιοδοσία να μπουν σε “ξένες περιουσίες”. Αν ο διάδοχος της ΕΤΒΑ είναι ανίκανος να παίξει το ρόλο που του δόθηκε πριν από χρόνια ίσως πρέπει να σκεφτόμαστε να του αφαιρεθεί ο ρόλος αυτός. Η απαλλοτρίωση της περιουσίας για την επίτευξη εθνικών στόχων δεν πρέπει να ισχύει μόνο για τους απλούς πολίτες αλλά και για τις Τράπεζες.
  • Να θεσμοθετηθούν επιτέλους οι “άτυπες” βιομηχανικές περιοχές και τα Βιομηχανικά Πάρκα (ιδιαίτερα σε Παιονία)
  • Να μεταφερθούν εδώ  δραστηριότητες από τη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη όπως υπηρεσίες Τελωνείου (αντί να μειώνονται), όπως τμήματα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ (αντί να κλείνουν), σχετικά με την παραγωγή, κλπ.Οταν λειτουργήσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος και φτιαχτεί το κομμάτι του οδικού δικτύου Ν. Σάντα-Λητή ..το Κιλκίς θα είναι μια “γειτονιά” για τους Θεσσαλονικείς, κανείς δε θα δυσανασχετεί να έρχεται για να κάνει τη δουλειά του..γρήγορα και οικονομικά.
  • Να απλοποιηθούν και αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες λειτουργίας επιχειρήσεων μικρής κλίμακας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων 
 
Τα παραπάνω ενδεικτικά ας τα έχει υπόψη του ο κος Περιφερειάρχης κι επίσης ας μην ξεχνάει ότι πρέπει να υπερασπιστεί τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (παρά την πολιτική του προέλευση και τοποθέτηση) και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ απέναντι από την Κυβέρνηση αυτά που δικαιούται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η “ευχαρίστηση” για την αναγνώριση των προθέσεών του δεν πρέπει να μετατραπεί γρήγορα σε “δυσαρέσκεια” για την αποτυχία της Ελληνικής Οικονομίας και της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. Προς το παρόν όμως εκεί μας οδηγούν οι κρίσιμες “μνημονιακές” πολιτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης.
 
Τα παραπάνω θα είναι (μεταξύ άλλων)  σημεία εισήγησής μου στο ανοικτό Προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου για την διαμόρφωση μιας συνολικής θέσης του κινήματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για την ενίσχυση του διαλόγου ας μην ξεχνάμε όλοι ότι ο καθένας μπορεί να καταθέσει την πρότασή του στο Προσυνέδριο.”
 
Σχολιάστε