My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

ΑΝΕΛ: Καταδικάζουν για Πουλάκη

(Βίντεο) Σε δήλωσή, με την οποία οι ΑΝΕΛ Κιλκίς καταδίκασαν τις ύβρεις και αποδοκιμασίες σε βάρος του γεν. γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, προέβη η συντονίστρια της ΣΕ Κιλκίς, Ελισσάβετ Γεωργιάδου. 

Αναφερόμενη στην επεισοδιακή κατά το ξεκίνημά της πρόσφατη εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνεδριακό του Δήμου με θέμα τον “Κλεισθένη-1”, όταν ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν φραστικά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ύβρεις εναντίον του κ. Πουλάκη, η κ. Γεωργιάδου τόνισε ότι η ΣΕ των ΑΝΕΛ καταδικάζει έντονα τη προσπάθεια να φιμωθεί η διαφορετική άποψη.

“Όποιος θέλει να παρουσιάζεται ως Έλληνας πατριώτης οφείλει να σέβεται τον άνθρωπο και την ελευθερία του λόγου. Οι άνθρωποι που τσαλαπάτησαν και παραβίασαν αυτές τις αξίες δεν εκπροσωπούν το λαό του Κιλκίς. Είμαστε φιλόξενοι και δημοκράτες”, υπογράμμισε η συντονίστρια της ΣΕ Κιλκίς, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στο Κιλκίς.

Παράλληλα, την επίθεση καταδίκασε και ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, τονίζοντας τα εξής:

“Κανείς δεν μπορεί να βαφτίζεται Έλληνας προβάλλοντας πατριωτισμό, όταν χρησιμοποιεί βία και προσπαθεί να φιμώσει την άλλη άποψη. Οι ΑΝΕΛ κατοχυρώνουν και εγγυώνται το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, την ελευθερία στη σκέψη και στο λόγο. Είναι όχι μόνο αντίθετοι αλλά και πολέμιοι κάθε άλλης ολοκληρωτικής αντίληψης και ιδεολογίας.”

Η συνέντευξη

Το κύριο μέρος της συνέντευξης του κ. Τοσουνίδη ήταν αφιερωμένο στο “μακεδονικό”, με το στέλεχος των ΑΝΕΛ να τονίζει ότι σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών έλθει στη Βουλή και δεν γίνει δεκτό το αίτημα για πλειοψηφία 180 βουλευτών, τότε το κόμμα του θα οδηγήσει τις εξελίξεις προς δημοψήφισμα ή εκλογές αίροντας την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Τοσουνίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παράγοντες όπως ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς, οι δήμαρχοι Δ. Σισμανίδης και Χρ. Γκουντενούδης, κι ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Βεργίδης, τάχθηκαν υπέρ της θέσης των ΑΝΕΛ να μην υπάρχει καμιά χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία της γειτονικής μας χώρας.

Ζήτησε δε, οι ως άνω παράγοντες να πείσουν και τον Κ. Μητσοτάκη να πει το ίδιο, καθώς “ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά και στελέχη αυτού του κόμματος δεν θίγουν το θέμα της ονομασίας, παρά μόνο υποκρίνονται για τη Μακεδονία με στόχο να επανέλθουν στην εξουσία”.

Έξοδος από τα μνημόνια

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ τόνισε ότι “είναι χειροπιαστή ελπίδα πλέον η έξοδος της χώρας μας από μνημόνια”, γεγονός που θα μας επιτρέψει να προγραμματίζουμε μόνοι μας χωρίς τις παρεμβάσεις των ξένων. “Επιστρέφει η εθνική μας κυριαρχία, παίρνουμε τη πατρίδα μας πίσω”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι τις εξελίξεις αυτές προσπάθησαν να τις αποτρέψουν πολιτικές δυνάμεις με προεξάρχοντα τον κ. Μητσοτάκη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέντευξη, παρόντες ήταν επίσης, ο περιφερειάρχης Οργανωτικού Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Μυλωνάς, ο συντονιστής της ΠΕ Θεσσαλονίκης Πέτρος Γιόβης και οι πολιτευτές Κιλκίς.

Δείτε τη δήλωση της κ. Γεωργιάδου και τη τοποθέτηση του κ. Τοσουνίδη, σε βίντεο του GnomiWebTV.gr

Σχολιάστε