My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΑΝΕΛ: Ανακοίνωση για τη χούντα

Σε μήνυμά της μ` αφορμή την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει τα εξής:

xounta-21-apriliou-001Μία από τις πλέον μελανές σελίδες της νεότερης ιστορίας της, θυμάται σήμερα, 21η Απριλίου, η Ελλάδα, καθώς συμπληρώνονται 48 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την εγκαθίδρυση της επταετούς Χούντας.

 

Η 21η Απριλίου φέρνει ξανά στη μνήμη των Ελλήνων το βαρύ κοινωνικό και εθνικό κόστος απολυταρχικών καθεστώτων. Υποδεικνύει το χρέος όλων να υπηρετούμε τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και τη σταθερότητα. Χρέος που γίνεται ακόμα πιο βαρύ την ώρα αυτή, που η πατρίδα μας αρχίζει να στέκεται στα πόδια της και να βγαίνει από την κρίση.

 

Το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα μας είναι καθημερινός και διαχρονικός.

 

Σήμερα με την ψήφο του, ο λαός έδωσε ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή, για ανάσχεση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

Ως λαός ενωμένος και περήφανος, με το δίκαιο των διεκδικήσεων μας ως εφόδιο, είμαστε το ισχυρότερο «χαρτί» σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένα.

 

Τιμούμε όλους τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν στην αμερικανοκίνητη χούντα. Οι αγώνες τους μας εμπνέουν ακόμα και σήμερα, υπενθυμίζοντάς μας το διαρκές καθήκον μας, να προστατεύουμε τη Δημοκρατία με όλες μας τις δυνάμεις, χτίζοντας αναχώματα χρηστής διακυβέρνησης, κοινωνικής ευαισθησίας και αποτελεσματικότητας.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμάμε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα και κρατάμε ως παρακαταθήκη τους αγώνες τους για την εμπέδωση της Δημοκρατίας, για μια κοινωνία ανοιχτή, μακριά από μισαλλοδοξίες και εμπάθειες.”

 

Σχολιάστε