My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΟΛΜΕ: Αποφάσισε αναστολή της απεργίας

olme-kathigitesΞαφνική στροφή 180 μοιρών έκανε η ΟΛΜΕ, που αποφάσισε αργά χθες το βράδυ την αναστολή της απεργίας που είχε εξαγγείλει στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί ένα 24ωρο πριν από την έναρξη των εξετάσεων και αφού το σύνολο των καθηγητών είχε ήδη επιστρατευτεί, το δ.σ. της ΟΛΜΕ οδηγήθηκε στην απόφαση να αναστείλει ο κλάδος την απεργία. Την πρόταση αυτή υποστήριξαν οι ΔΑΚΕ (Ν.Δ.), ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ με την πρόταση διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις.

Με τον τρόπο αυτό έπεσαν χθες οι τίτλοι τέλους. Σε μια απεργία που έτσι κι αλλιώς δεν θα γινόταν. Η κυβέρνηση πάντως παραμένει εκτεθειμένη για τον προκλητικά αυταρχικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απεργία των καθηγητών, ενώ ο υπουργός Παιδείας εμφανιζόταν σε ρόλο σωτήρα. Χθες πάλι επανέλαβε ότι το υπουργείο «εξασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων». Για τα υπόλοιπα θέματα που άνοιξε η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, εξακολουθεί να σιωπά.

Οι καθηγητές πάντως, που ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιβεβαίωναν χθες την ενότητα και τη μαχητικότητα του κλάδου, που λοιδορήθηκε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.

Στη διάρκεια της συνέλευσης των προέδρων υπήρξαν τοποθετήσεις να μην υπακούσουν οι καθηγητές στην επιστράτευση και εξετάστηκαν διάφοροι τρόποι για να απαντήσει ο κλάδος στην κυβέρνηση. Το κοινό στοιχείο όλων των τοποθετήσεων των προέδρων ήταν πως ό,τι αποφασιστεί πρέπει να υλοποιηθεί συντεταγμένα και μαζικά.

Νωρίς χθες τάχθηκε στο πλάι της ΟΛΜΕ και των καθηγητών η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Το δ.σ. της ΔΟΕ κήρυξε προς τα μέλη της απεργιακή κινητοποίηση ίδιας μορφής με την ΟΛΜΕ, «για σπάσιμο της επιστράτευσης στην πράξη».

Στη διάρκεια της συνέλευσης των προέδρων υποβλήθηκε πάλι αίτημα προς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Σε κλίμα έντασης αλλά και με στιγμές υψηλής συναισθηματικής φόρτισης, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, ξεκίνησε χθες το πρωί η συνέλευση των προέδρων των 86 ΕΛΜΕ οι οποίοι μετέφεραν στον κλάδο μηνύματα καθηγητών απ’ όλη τη χώρα. Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν και οι 86 πρόεδροι των ΕΛΜΕ, ενώ κατόπιν, σύμφωνα με το καταστατικό, ακολούθησε ψηφοφορία.

Κι ενώ η συνέλευση των προέδρων ήταν σε εξέλιξη, αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών ή τουλάχιστον να τεθεί ημερομηνία λήξης. Αυτό ήταν το αίτημα που μετέφερε η ΟΛΜΕ στις συναντήσεις αυτές, σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα της πόλωσης και να ανοίξει ένας δρόμος επικοινωνίας με την κυβέρνηση, έστω και τούτη την ώρα. Σήμερα είναι προγραμματισμένο η ΟΛΜΕ να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

enet.gr

Σχολιάστε