My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αναστάτωση απ` το υλικό της Ελ. Χρυσός

toxikaΔείγμα από το υλικό που έπεσε στο έδαφος  σε περιοχή της Ρεντίνας από φορτηγό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έχει σταλεί για χημική ανάλυση ώστε να εξεταστεί η σύνθεσή του και να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Επίσης, θα διερευνηθεί, αν τα φορτηγά έχουν τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά του υλικού αυτού.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, καθώς μετά από εντολή του δημάρχου Δημήτρη Γαλαμάτη, κλιμάκιο με μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μετέβη χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου σε περιοχή όπου από φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός» έπεσε στο έδαφος ποσότητα από συμπύκνωμα μετάλλων που μετέφερε. 

H κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Βόλβης ήταν άμεση, καθώς υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα μετάλλου (αρσενοπυρίτες), ενώ ήδη ενημερώθηκαν και οι εκτός δήμου αρμόδιες υπηρεσίες.

 Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε:

«Καθημερινά, φορτηγά που μεταφέρουν παρόμοιο -ή ενδεχομένως και άλλα- υλικό περνούν μέσα από οικισμούς του δήμου Βόλβης και δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ασκός του Αιόλου πρόκειται να ανοίξει, αν παρόμοιο ατύχημα συμβεί μέσα σε μια πολυσύχναστη τουριστική περιοχή. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι ο τρόπος που προχωρά η επένδυση της επεξεργασίας χρυσού, και διχάζει και εγκυμονεί κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, να κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου Βόλβης».

Υπενθυμίζεται, ότι το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης σε ψήφισμα του έχει εκφράσει έγκαιρα την αντίθεση του στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, τονίζοντας ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν απαντά σε όλα τα ζητήματα και σε όλη την έκταση των δυσμενών επιπτώσεων (τοξική σκόνη, ρύπανση της ατμόσφαιρας, καταστροφή διατροφικής αλυσίδας, διασφάλιση υδροφόρου ορίζοντα κλπ), όχι μόνο για την Χαλκιδική και γειτονικές περιοχές, όπως είναι ο δήμος Βόλβης, αλλά ακόμα και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε