My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αναμνήσεις από το μέλλον

kalamaras-vasilisΤου Βασίλη Κ. Καλαμαρά.


ΕΒΛΕΠΑ και άκουγα πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή τον αντιπρόεδρο τής καταρρέουσας κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και αμερικανόδουλο υπουργό Εξωτερικών και απορούσα με το απύθμενο θράσος του. Τη σιγουριά του. Τη βεβαιότητά του. Ακουγα αυτά που άκουγα, και σηκώθηκα από τον καναπέ, όχι για να διαδηλώσω, αλλά για μη με πάρει ο ύπνος. Τελικώς με πήρε ο ύπνος με άλλη ενημερωτική εκπομπή, αφού το αναθεματισμένο τηλεκοντρόλ είναι μεγάλος πειρασμός, όταν το κρατάς στο χέρι…

Είχα την αίσθηση ότι είχαν περάσει τα χρόνια, ότι η παρούσα κυβέρνηση εξακολουθούσε να μας κυβερνάει, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ένα και μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο εξέπεμπε, αφιέρωνε χρόνο στον πρότερο πολιτικό του βίο. Ο παρουσιαστής, ο οποίος είχε αναλάβει να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, εξήρε τον σημαίνοντα ρόλο του κατά το έτος 2013, ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της οικονομική ζωντάνια.

Η χώρα είχε παλαιές μισογκρεμισμένες πολυκατοικίες, αφού δεν κτίζονταν άλλες πια, τα αυτοκίνητα που είχαν απομείνει ήταν σαραβαλιασμένα, καθότι προέρχονταν από περασμένες δεκαετίες, οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χωματόδρομους, όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει τρέφονταν με χαπάκια για να μη βλέπουν όνειρα, οι πολυτελείς περιοχές φυλάγονταν νυχθημερόν από σεκιουριτάδες, ενώ απαγορευτικές μπάρες είχαν στηθεί στις «καλές» περιοχές.

Τα υπουργεία είχαν καταργηθεί και η Βουλή είχε μετατραπεί σε ανάκτορο, αφού οι βουλευτές ψηφίζονταν από μία κάστα ευγενών. Οι πολιτικοί και οι θεσμικοί εκπρόσωποι των ξένων δυνάμεων μαζί με τους επιχειρηματίες τους είχαν αγοράσει από τις τράπεζες σε εξευτελιστική τιμή τα άριστα των οικημάτων, κατά προτίμηση σε περιοχές που κοίταζαν ή συνόρευαν με τη θάλασσα.

Η μετάβαση στα νησιά γινόταν με υδροπλάνα, στα οποία χωρούσαν λίγοι εύποροι επιβάτες, ενώ οι νησιώτες -όσοι είχαν επιζήσει- υπηρετούσαν τους εκλεκτούς επισκέπτες, με τη βοήθεια ρομπότ. Γιατί ξέχασα να σας αναφέρω ότι η διατροφή με χαπάκια είχε ξεκληρίσει κι άλλο τον εγχώριο πληθυσμό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζήσει, ήδη, χίλια χρόνια, αφού η γενετική είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε είχε μετατρέψει τους Μοναδικούς σε αιώνιους. Σε άλλες χώρες διεδίδετο ότι οι εναπομείναντες Ελληνες δεν ήταν πια άνθρωποι, αλλά μούμιες. Τα βιβλία δεν κυκλοφορούσαν, αφού ο φόβος και τρόμος ήταν «γραμμένος» στους τοίχους των πόλεων. Είχε καταργηθεί η γραμματική και το συντακτικό, αφού ο λόγος είχε μετατραπεί σε πρωτόγονη κραυγή.

Είχε πάρει αέρας. Η απλώστρα των ρούχων είχε πέσει μετά γδούπου στο δάπεδο του μπαλκονιού. Ξύπνησα. Αναρωτήθηκα, αν έβλεπα εφιάλτη. Στην τηλεόραση μιλούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για πρωτογενές πλεόνασμα. Και πήγε η καρδιά μου στη θέση της.

Άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχολιάστε