My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοινώσεις Τσίπρα για ΔΠΕ

Σε ανακοινώσεις για την λειτουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, στο οποίο εντάσεται και το Τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς θα προβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει τον σταθμό του Μετρό στο Σιντριβάνι.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά από ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Βορείου Ελλάδος και  στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, οι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του Διεθνούς πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Παναγιώτης Τζιώνας), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Αθανάσιος Μητρόπουλος), Κεντρικής Μακεδονίας (Δημήτρης Χασάπης), η υπουργός ΥΜΑΘ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη δεν θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου, Κώστας Γραμμένος, ο οποίος φέρεται να είναι αντίθετος με την συνένωση και γι` αυτό προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή του. Στην θέση του θα παραβρεθεί ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Γιώργος Στάμου.

Ως γνωστό, στο νέο ΑΕΙ θα λειτουργήσουν επτά σχολές με έδρες τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Καβάλα και τη Δράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ίδρυμα θα διοικείται από διοικούσα επιτροπή με 21 μέλη στην οποία θα μετέχουν πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των τεσσάρων ιδρυμάτων αλλά και μέλη διορισμένα από τον υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα περιλαμβάνει τις εξής σχολές: Μηχανικών με έδρα στις Σέρρες και τμήματα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη, Οικονομικών με έδρα στη Θεσσαλονίκη και τμήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα, Ανθρωπιστικών Σπουδών με έδρα και τμήματα στη Θεσσαλονίκη, Επιστημών Υγείας με έδρα και τμήματα στη Θεσσαλονίκη, Γεωπονίας με έδρα στη Δράμα και τμήματα και στη Θεσσαλονίκη, Σχεδιασμού με ανοιχτό το θέμα της έδρας σε Σέρρες ή Κιλκίς και τμήματα σε Σέρρες και Κιλκίς, Φυσικομαθηματική με έδρα και τμήματα στην Καβάλα.

 

Σχολιάστε