My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Ανακοινώθηκε κι επίσημα ο συνδυασμός του

Τον συνδυασμό του στο νομό Κιλκίς έδωσε κι επίσημα σήμερα στη δημοσιότητα το ΚΚΕ. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει η βουλευτής ως χθες Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, η οποία κατάγεται απ` τις Μουριές, καθώς και οι Κώστας Χαλίτσιος, Γιάννης Φαχουρίδης, Ακίνδυνος Οργατζής και, ως “νέο αίμα” η Σοφία Χατζή.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι είναι:

 


Καλαντίδου Σοφία

Γεννήθηκε το 1964 και κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Έχει μια κόρη. Υπάλληλος σε σούπερ – μάρκετ 26 χρόνια. Βουλευτής του ΚΚΕ επί 2 κοινοβουλευτικές θητείες, μέλος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Οργαντζής Ακίνδυνος
Γεννήθηκε το 1956. Κατάγεται από τα Ρύζια Κιλκίς. Είναι ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού-Επισιτισμού. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Κιλκίς το 2004, το 2007 και το 2009. Υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας το 2010 με την Λαϊκή Συσπείρωση και Δημοτικός Σύμβουλος από το 2010.

 

Φαχουρίδης Ιωάννης

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1961. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Reggio di Calabria της Ιταλίας. Είναι αρχιτέκτων μελετητής και κατασκευαστής και διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Κιλκίς. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ  του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών νομού Κιλκίς τη διετία 1991-92. Είναι πρόεδρος του Α.Μ.Σ. «Πόντιοι Κιλκίς ’89». Υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς το 2002,το 2006 και το 2010 και Δημοτικός Σύμβουλος από το 2002.

 

 

Χαλίτσιος Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Μπολόνια της Ιταλίας. Είναι Φαρμακοποιός στο Κιλκίς. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής το 1993, 1996 το 2004 και το 2009. Υποψήφιος νομάρχης το 1994, 1998 και το 2006, Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Κιλκίς από το 2006 ως το 2010, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΠΕ Κιλκίς στις εκλογές του 2010.

 

 

Χατζή Ειρήνη

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το1978, από πατέρα ναυτεργάτη και μητέρα αγρότισσα. Σπούδασε στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Αγρότισσα και κάτοικος Πολυκάστρου από το 2000, παντρεμένη με δυο παιδιά. Μέλος της ΚΝΕ από το 1997, σήμερα μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. Μέλος της ομάδας γυναικών Πολυκάστρου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του συνδυασμού, το ΚΚΕ απευθύνει στο λαό του Κιλκίς το εξής μήνυμα:

Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, με τη μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα 

καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ως ένα σημείο και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.

Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων “αντιμνημονιακών” δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά – αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονόδρομους της ΕΕ, από τους μονόδρομους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους 
Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν τα καινούργια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή, και φιλεργατική, και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.

Δώσαμε μάχες στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και οι εργαζόμενοι του νομού μας έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους όλο το τελευταίο διάστημα, από την εκδήλωση της κρίσης και από νωρίτερα όταν τους προειδοποιούσαμε ότι θα έρθουν θύελλες, ότι ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας και η οργανωμένη πάλη.

Οι εργαζόμενοι του νομού βιώνουν την εργοδοτική ασυδοσία, την εκμετάλλευση και τα μέτρα του μνημονίου και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είτε μόνο του είτε μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ. Μόνο να κερδίσουν έχουν από την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό και την πιθανή εκλογή κομμουνιστή βουλευτή, εξέλιξη που θα δώσει στα λαϊκά στρώματα του νομού ένα παραπάνω όπλο στον αγώνα τους.”

 

 

Σχολιάστε