My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το προσφυγικό

Ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ που αφορούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέροντας τα εξής:

“Αξιοποιώντας την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε μέτρα έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού, μεγαλύτερης εμπλοκής του μεταναστευτικού στα ευρωατλαντικά γρανάζια, διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης για πρόσφυγες και νησιώτες. Στην ουσία οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πατάνε στον ίδιο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνουν αυτή την αντιδραστική πολιτική.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε:

– Επιμονή στην εφαρμογή της καταστροφικής, για πρόσφυγες-μετανάστες, καθώς και τους κατοίκους των νησιών, συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των άθλιων hotspots, που προεκλογικά οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ υπόσχονταν ότι θα κλείσουν.

– Ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και του Frontex στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών αφίξεων.

– Ένταση της καταστολής και της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, με την εξαγγελθείσα απαράδεκτη και πρωτοφανή κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής των αιτούντων άσυλο, που απορρίφθηκε η αρχική αίτησή τους.

Η μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων δεν είναι ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό. Το ίδιο και η οικογενειακή επανένωση σε χώρες της ΕΕ λίγων εκατοντάδων ασυνόδευτων ανηλίκων δε λύνει το πρόβλημα, τη στιγμή που χιλιάδες ζουν σε ακατάλληλες δομές, ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα ή βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι γενικόλογες αναφορές για στήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα.

Το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το διπλό εγκλωβισμό στα hotspots, καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και τους Μαζικούς Φορείς των νησιών να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για:

• Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο.

• Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

• Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

• Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

• Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.”

Σχολιάστε