My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ανακοίνωση ΙΓΜΕ: Δεν υπάρχει ουράνιο στο Κιλκίς!

«Ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί για ύπαρξη κοιτασμάτων ουρανίου στο Ν. Κιλκίς» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Το ΙΓΜΕ έσπευσε να εκδώσει την ανακοίνωση, “με αφορμή δημοσιεύματα προερχόμενα από τοπικούς παράγοντες του νομού Κιλκίς και οργανώσεις ακτιβιστών”. Προφανώς η ανακοίνωση βγήκε λόγω των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται στα Κρούσια, με στόχο να διασκεδαστούν οι αντιδράσεις όπως αυτές του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία, που έθεσε θέμα ύπαρξης κοιτασμάτων ουρανίου στην επίμαχη περιοχή.

Αυτό, πάντως, που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση με την ανακοίνωση είναι ότι ενώ ξεκινά με τη φράση “ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί για ύπαρξη κοιτασμάτων ουρανίου στο Ν. Κιλκίς”, στη συνέχεια αναφέρει ότι “δεν υπάρχει μεταλλοφορία ουρανίου με οικονομικό ενδιαφέρον» (η υπογράμμιση δική μας).

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση τού ΙΓΜΕ, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, έχει ως εξής:

«Ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί για ύπαρξη κοιτασμάτων ουρανίου στο Ν. Κιλκίς.


Το ΙΓΜΕ οφείλει να τονίσει κατηγορηματικά, πως δεν υπάρχει καμιά πλούσια μεταλλοφορία ουρανίου και πολύ περισσότερο τέτοιου είδους κοιτάσματα με οικονομικό ενδιαφέρον, σε όλο το Νομό Κιλκίς.

Για πληροφόρηση της κοινής γνώμης, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ορυκτά του ουρανίου μπορεί να υπάρχουν σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου, από τη Θράκη μέχρι και τη Ν. Ελλάδα, αλλά σε καμιά περίπτωση, πλην αυτής του Παρανεστίου του Ν. Δράμας δεν υπάρχει μεταλλοφορία ουρανίου με οικονομικό ενδιαφέρον.

Οι ισχυρισμοί, επομένως των παραπάνω παραγόντων και ακτιβιστών είναι ανυπόστατοι και εκτός πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχει παραπληροφόρηση και εκφοβισμός τής τοπικής κοινωνίας για ένα θέμα, το οποίο δεν υφίσταται».

Σχόλια
One Response to “Ανακοίνωση ΙΓΜΕ: Δεν υπάρχει ουράνιο στο Κιλκίς!”
  1. Ο/Η john λέει:

    βλακες ειναι να πουν οτι υπαρχει και να μπλοκαρει η διαδικασια του ελντοραντοακτορο μπομπολομεταλλειου… εδω μιλαμε για συμφεροντα υπερανω ολων!!!!!

Σχολιάστε