My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ανακατασκευή του Επισκοπείου

Με θέμα την ένταξη του έργου της ανακατασκευής του ιστορικού Επισκοπείου της Μητρόπολης Κιλκίς σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του Επισκοπικού Μεγάρου Κιλκίς.

Το ιστορικό Επισκοπείο είναι ένα διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως και δομήθηκε την δεκαετία του 1940, με πρωτότυπα αισθητικά στοιχεία για την εποχή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 2005.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Εμμανουήλ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, που προβλέπει την ριζική αναπαλαίωση του κτηρίου, με επαναδιαρύθμιση των χώρων και με επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό και στα δομικά αισθητικά στοιχεία του κτηρίου. Παράλληλα, προβλέπεται να δημιουργεί στον ισόγειο χώρο μουσείο εκκλησιαστικής ιστορίας και ένα μικρό αρχονταρίκι και στον πρώτο όροφο η κατοικία του Μητροπολίτη και ξενώνας.

Για το αίτημα του μητροπολίτη ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε να υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού για να δοθεί το “πράσινο φως” και εν συνεχεία να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαίδης, ο πρωτοσύγκελλος π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Παχιαδάκης, το τεχνικό γραφείο του οποίου ανέλαβε την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης της μελέτης.

Σχολιάστε