My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Αναζητώντας τον μέσο όρο

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Την παρελθούσα εβδομάδα, από Τετάρτη μέχρι Σαββατοκύριακο, συνέβησαν στο Κιλκίς “πράματα και θάματα”. Γεγονότα που σκιαγραφούν την πλήρη ασυναρτησία και δυσαρμονία σε όλα τα επίπεδα. Στιγμές που καταδεικνύουν τη ματαιότητα της αναζητήσεως του κοινωνικού-μορφωτικού-πολιτισμικού “μέσου όρου”.

Επιγραμματικά: Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στην “Αυστροελληνική”, το Κιλκίς έδειξε ότι έχει δυνατότητες να συναγωνισθεί τον “Ιανό” και τα “Public”. Η βιβλιοπαρουσίαση σε συνδυασμό με την έκθεση ζωγραφικής και τις τελικές μουσικές “στίξεις”, ξεπέρασε τα συνηθισμένα, με τους παράλληλους μονολόγους και την, δίκην υποχρέωσης, διεκπεραίωσή τους. Την Τετάρτη ο κόσμος στην “Αυστροελληνική” ήταν πολύς.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, σε καφέ μπαρ της πόλης (Take Five-πρ. Ερωδιός), εμφανίσθηκαν ο Ηλίας Ζάικος και ο Νικ. Ντουνούσης από τους παλιούς, θρυλικούς-και διεθνείς-Blues Wiere. Μυσταγωγία με νότες μπλούζ από δύο σπουδαίους υπηρέτες του είδους. Το Σάββατο στο Take Five, ο κόσμος ήταν πολύς.

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο δόθηκε η παράσταση με το γνωστό έργο του Ζ. Φεϊντώ “Ράφτης Κυριών”, από το θεατρικό σχήμα Omerta Theater. Ο θίασος ήταν προσκεκλημένος της δικής μας ΤΕΧΝΗΣ. Το Σαββατοκύριακο στο Συνεδριακό, ο κόσμος ήταν πολύς.

Μέχρις εδώ καλά. Το Κιλκίς έδειξε το φωτεινό του πρόσωπο. Αλλά…

Αλλά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το Κιλκίς έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Ενα πρόσωπο που προκάλεσε θλίψη και στεναχώρια. Για πολλούς λόγους. Στο Κιλκίς και στο Επιμελητήριο ήταν ο Αρτέμης Σώρρας. Οχι προσωπικώς, αλλά “κλιμάκιο” της ομάδας του. “Ελλήνων Συνέλευσις” λέγεται αυτό το συνονθύλευμα που ντροπιάζει τη χώρα και εξευτελίζει τους απελπισμένους πολίτες. Από νωρίς, τα μεγάφωνα αυτοκινήτου σε κάθε διασταύρωση και κάθε γειτονιά, καλούσαν τον κόσμο να μάθει το μεγάλο κόλπο. Μετά από τις οφειλές σε Εφορία, Τράπεζες, Ταμεία κλπ, ο Αρτέμης καλεί τώρα και σε άρνηση πληρωμών στους δήμους, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ. Πουθενά.

Θλιβερή ιστορία, με έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται λίγο πριν το κρατητήριο πλέον. Θλιβερή ιστορία να στοιβάζονται τα χαρτιά των κακομοίρηδων, εύπιστων πολιτών στην Εφορία, με την Εντολή Σώρρα να διαγραφούν όλα τα χρέη. Θλιβερή ιστορία, με έναν κόσμο που κατάντησε επαίτης και πιάνεται από τα μαλλιά του.

Την Κυριακή στο Επιμελητήριο, ο κόσμος ήταν πολύς…

ΥΓ: Μετά από δυόμιση ώρες παραληρηματικής αηδίας, η εκδήλωση στο Επιμελητήριο έκλεισε με την “Ορκωμοσία Πολεμιστών”.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε