My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ανάστατοι για τις παρακρατήσεις

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των αγροτών που αναμένουν όπως πάντα τις επιστροφές φόρων για να πάρουν μια οικονομική ανάσα. Από τον περασμένο Ιούλιο όμως, με νομοθετική ρύθμιση, οι επιστροφές υφίστανται μερική ή και ολική “αφαίμαξη”. Το Κράτος βρήκε τρόπο να εισπράξει τις καθυστερούμενες για μεγάλο διάστημα ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

agrotes-epidotiseisΟι προς επιστροφήν κρατικοί φόροι (κυρίως ΦΠΑ από πωλήσεις προϊόντων και ειδικός φόρος πετρελαίου), παρακρατούνται ώστε να εξοφληθεί ένα με΄ρος ή το όλον της οφειλής. Αποτέλεσμα, οι αγρότες να υφίστανται περαιτέρω “αναταράξεις” στον όποιο προϋπολογισμό τους.

Σημείο τριβής αποτελεί η παρακράτηση ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οι δικαιούχοι αγρότες έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους σε δόσεις. Το ποσό των προς επιστροφήν χρημάτων παρακρατείται όλο, ασχέτως αν οι δόσεις της ρύθμισης εξυπηρετούνται κανονικά.

Η νέα πρακτική έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος φοβάται ότι το μέτρο θα επεκταθεί και στις Κοινοτικές Ενισχύσεις, με κύρια την διαδικασία μέσω δηλώσεων ΟΣΔΕ (εξισωτική κλπ). Η εξισωτική αποζημίωση θα καταβληθεί εντός των ημερών κατά 50%, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Είναι γνωστό όμως ότι η αρχική προβλεφθείσα κατάσχεση υπέρ ασφαλιστικών χρεών των Κοινοτικών Ενισχύσεων, τελικά αποφεύγεται με νομοθετική τροπολογία που κατατέθηκε αμέσως μετά τη Νομοθετική Ρύθμιση του περασμένου Ιουλίου.

Προς το παρόν τουλάχιστον, οι Κοινοτικές Ενισχύσεις παραμένουν ανέπαφες.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε