My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

“Ανάσα” ο νόμος για τα δάνεια

Ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και του επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα μας, έγινε με το νέο νόμο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, στον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, τον οποίο υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

“Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δίνει την ευκαιρία σε μια υπερχρεωμένη επιχείρηση να συγκεντρώσει όλους τους πιστωτές της, με στόχο την βιώσιμη λειτουργία της, ρυθμίζοντας όλα της τα χρέη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Πολιτεία να αξιοποιήσει τις δομές, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των επιμελητηρίων, θέτοντας συγκεκριμένες αρμοδιότητες εποπτείας και διαχείρισης σε αυτά”, υπογράμμισε ο κ. Τονικίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρμούσης συμφώνησε ότι το αίτημα της επιμελητηριακής κοινότητας συντονισμού και καθοδήγησης των επιχειρήσεων είναι σεβαστό και πρέπει να εφαρμοστεί.

Ο ειδ. γραμματέας ήταν ο ομιλητής στην ημερίδα για τα “κόκκινα δάνεια”, που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο για τη παρουσίαση του νέου νόμου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Κουρμούσης παρουσίασε τον νέο νόμο, που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων με όλους του πιστωτές είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό τομέα είτε για το δημόσιο.

Στόχος του νέου νόμου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι “η θέσπιση απλουστευμένων διαδικασιών για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μέσω της διευθέτησης ή ακόμη και της απομείωσης των χρεών τους. Ο νέος νόμος συμβάλλει αφενός στην εξυγίανση των επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν ξανά και να επιβιώσουν διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και αφετέρου στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας”

Μετά την ενημέρωση του κ. Κουρμούση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους παρευρισκομένους.

Σχολιάστε