My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ανάσα η συμφωνία με Philip Morris, για Μιχαηλίδη

kapnos-ergostasioΤο καπνεργοστάσιο Μιχαηλίδης στο νομό Κιλκίς (περιοχή Πολυκάστρου), καθώς και αυτά της ΣΕΚΕ στην Ξάνθη και το Μισσιριάν στην Καβάλα, είναι οι εξουσιοδοτημένες από τη Philip Morris μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στις οποίες πρέπει να διαθέσουν την παραγωγή τους οι καλλιεργητές καπνού, με βάση το σύμφωνο συνεργασίας, που υπογράφτηκε χθες Τετάρτη. Τα τρία εργοστάσια απασχολούν γύρω στους 1.000 εργαζόμενους.

Οι υπογραφές  έπεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και τον πρόεδρο της Philip Morris Ευρώπης Ντράγκο Αζίνοβιτς, τον γενικό επιχειρησιακό διευθυντή της Philip Morris Ιnternational Ανδρέα Καλατζόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής θυγατρικής της Παπαστράτος Νικήτα Θεοφιλόπουλο, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η συμφωνία, ύψους 200 εκατ. ευρώ, είναι τριετούς διάρκειας (2013-2015) και η Philip Morris δεσμεύεται να αγοράσει σε ανταγωνιστικές τιμές πάνω από 33.000 τόνους επεξεργασμένων καπνών σε φύλλα, τα οποία θα πρέπει να έχουν παραχθεί από τους καλλιεργητές με τη χρήση πιστοποιημένων και συμβατικών σπόρων (όχι μεταλλαγμένων).
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει να εποπτεύσει κατά πόσο θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι φορείς πιστοποίησης, δηλαδή οι ιδιωτικές εκείνες εταιρείες που θα αναλάβουν να ελέγξουν αν και κατά πόσο οι καπνοπαραγωγοί που θέλουν να ενταχθούν στη συμφωνία εφαρμόζουν συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον καπνό.
Σχόλια
2 Σχόλια to “Ανάσα η συμφωνία με Philip Morris, για Μιχαηλίδη”
  1. Ο/Η ΜΑΤΣΚΟΣ λέει:

    Για την τιμή είπανε τίποτε; ή …όσο, όσο;
    Μήπως είπανε και δεν κατάλαβα;…. ή λογαριάζουνε χωρίς τον ξενοδόχο; (τους καπνοκαλλιεργητές)..

  2. Ο/Η Κωστας λέει:

    Επισης θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε για τα νεα μεροκαματα και της συνθηκες εργασιας σε ενα ακρως ανθυγιεινο περιβαλλον!

Σχολιάστε