My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ανάσα ευαισθησίας στο Κιλκίς

Αυξάνονται και πληθύνονται στο Κιλκίς οι συλλογικότητες αλληλεγγύης, παρουσιάζοντας ήδη σημαντική δράση, όπως η ομάδα Ανάσα Ευαισθησίας Νομού Κιλκίς, η οποία ξεκίνησε πριν έναν χρόνο ως μια μικρή παρέα φίλων στο facebook (https://www.facebook.com/groups/1436807693214956/) και πολύ γρήγορα δυνάμωσε με σκοπό να προσφέρει ότι περίσσευε στο καθένα και ότι δε χρειαζόταν.

anasa-euaisthisiasΔιαβάστε την ενημερωτική ανακοίνωση της ομάδας:

Βλέποντας να δυναμώνει η ιδέα αυτή ο σκοπός της ομάδας γίναμε Σύλλογος επίσημα σε χαρτιά Οι καλοί Σαμαρείτες Ν. Κιλκίς. Για λόγους που μας μπέρδευαν με τους διασώστες Σαμαρείτες ανάγκασε  το Διοικητικό να πάρει απόφαση και να αλλαχτεί επωνυμία, της οποίας περιμένουμε σύντομα δημοσίευση με τη νέα επωνυμία Ανάσα Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς!

Είμαστε μια όμορφη ομάδα φίλων που προσφέρουμε τρόφιμα, ρούχα (είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα) παπούτσια σχολικά είδη έπιπλα και ότι δε μας χρειάζεται στο σπίτι στις αποθήκες μας για τον οικονομικά ασθενή συμπολίτη μας. Καταφέραμε 11 μήνες να δώσουμε χαρά σε πολλά παιδάκια και γονείς που είχαν ανάγκη τη βοήθεια σας.

Ενα από όσα καταφέραμε ήταν εκτός τις οικογένειες με πρόβλημα υγείας είτε παιδιά είτε γονείς που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι μας με τις προσφορές μας σε είδη ένδυσης υπόδησης σχολικών και διατροφής ήταν να  βρούμε σπίτι σε άστεγο  σπίτι να αναλάβουμε τα πάντα από έπιπλα ηλεκτρικά  να βρούμε παπλώματα, τραπέζια κουζίνα, κρεβάτια, καναπέδες  και να ζει επιτέλους μια ανθρώπινη ζωή ένας συμπολίτης μας. Καταφέραμε  να χαρίσουμε πολλά από τα έπιπλα ηλεκτρικά είδη που μας πρόσφερε ο κόσμος για ανάγκες σε συμπολίτες εκτός τα ρούχα παπούτσια και σχολικά είδη που δίνουμε συνεχώς  σε κάθε οικογένεια.

Μπορούμε και φέτος μαζί γιατί η ομάδα αυτή είναι ομάδα όλων μας, να ξαναδούμε τα χαμόγελα των παιδιών που δε θα στερούνται ότι τα άλλα παιδάκια θα τολμήσουμε και πάλι φέτος να κάνουμε το αγώνα όλοι μαζί ενωμένοι για να χαρίσουμε απλόχερα αγάπη συμπαράσταση ανθρωπιά και να κάνουμε όσο γίνετε πιο αξιοπρεπή ζωή στον συμπολίτη μας που στερείτε λόγο κρίσης ανεργίας πολλά.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό ζητούμενο της σελίδας αυτής στο διαδίκτυο και γενικά του Συλλόγου  είναι να εντοπίσουμε τους ανθρώπους εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια όλων μας! Προτείνετε λοιπόν ανθρώπους που ξέρετε ότι έχουν κάποια ανάγκη, από τη γειτονιά σας, από τη βόλτα σας στην πόλη, ή οποιονδήποτε πέσει στην αντίληψή σας. Κι έτσι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προσφέρουμε κάτι σε ένα συνάνθρωπό μας, στου οποίου τη θέση θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς!

Πληροφορίες σε όσα μελή θέλουν να έρθουν σε επαφή με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κουρουζίδου Χριστίνα.

H οικογένεια  του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας έχει μεγαλώσει πολύ, δυστυχώς οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά και για αυτό το λόγο θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι παράλληλα με τα είδη ρουχισμού υπόδησης και οικιακών συσκευών ηλεκτρικών και επίπλων, έχουμε έντονο πρόβλημα διατροφής για τις οικογένειες μας! Βάλαμε καρότσια με καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων στο Σύλλογο ώστε να παρέχουμε τα απαραίτητα στις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας μας αυτό το διάστημα !

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ και γάλα σε σκόνη, κρέμες για μωρά, πρωινά για τα παιδιά, πάνες,  μαρμελάδες, κονσέρβες, μπισκότα για παιδιά, καραμέλες, κορν φλέικς, ζυμαρικά, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, χαρτικά, και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται ψυγείο. Για τα πιο ευπαθή τρόφιμα, μαγειρευτό φαγητό και τρόφιμα ψυγείου, μπορούμε να επικοινωνούμε σε προσωπικό μήνυμα και να κανονίζουμε την παράδοση τους απευθείας στην αποθήκη μας ή την παραλαβή από τον χώρο σας.

Ο Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς κάνει σημαντική προσπάθεια να στηρίξει όσες περισσότερες οικογένειες μπορεί, ανθρώπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς επίσης ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ας σταθούμε όλοι μαζί στο πλάι τους!

Πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών για ένα σπιτάκι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στις Μάνδρες Κιλκίς 

Και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην πόλη με υπέροχες εκδηλώσεις κεράσματα και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Η προετοιμασία για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα και ο στολισμός του χωριού κορυφώνονται το Σάββατο 13/12 στη πλατεία του χωριού όπου θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με πολλά όμορφα περίπτερα και ένα από αυτά τα περίπτερα θα διατεθεί για το Σύλλογο μας Ανάσα Ευαισθησίας Ν Κιλκίς με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών για να προσφέρει ο κόσμος στο καλάθι ρούχα τρόφιμα το κυριότερο για τις οικογένειες που χρήζουν βοήθεια.   Ευχαριστούμε το Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρών για τη τιμή που μας κάνει να παραστούμε στην όμορφη εκδήλωση και να μας τιμήσει με το περίπτερο για συλλογή τροφίμων από το κόσμο.

Έκκληση βοήθειας σε δυο αδέρφια ορφανά σε ένα χωριό του Κιλκίς. Μπορούμε να βοηθήσουμε;

Ο Σύλλογος μας αγκάλιασε ακόμη ένα πρόβλημα σοβαρό ανάμεσα στα τόσα προβλήματα που ζει κάθε  μέλος του Συλλόγου ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα μιας οικογένειας και  αφού κάναμε τις απαραίτητες διασταυρώσεις είδαμε ότι υπάρχουν δυο παιδιά ορφανά σε ένα κοντινό χωριό της πόλης μας Κιλκίς που έχουν κομμένο ρεύμα!!! Ζουν σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι με κερί ανάβοντας για να μη είναι στα σκοτάδια. Στείλαμε κάποια ρούχα και παπούτσια για αρχή σήμερα κάναμε μια κίνηση μέσω μελών του Συλλόγου να ετοιμάζουν φαγητά και ανά δυο μέρες να τα δίνουμε προσφέραμε τα απαραίτητα από γκαζάκι για να ζεσταίνουν το φαΐ χαρτικά είδη πλυσίματος και ζητάμε κάποιον να βοηθήσει  2 ορφανά  αδέλφια με μια σόμπα και ξύλα για να μπορούν να ζεσταίνονται. Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Θεός υπάρχει. Αγιες μέρες πλησιάζουν, ίσως αγγίξουμε κάποια ευαίσθητη καρδούλα και να γίνει το όνειρο μας πραγματικότητα και μια ακόμη οικογένεια μπορεί να ζει με ανθρώπινες συνθήκες όπως εγώ εσύ όλοι μας. Αναλάβαμε όσο αντέχουμε να δίνουμε το μαγειρεμένο φαΐ. Θα μπει ένας κουμπαράς στο Σύλλογο ώστε να μαζέψουμε τα χρήματα για να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Ίσως κάποια δουλειά να μπορεί το ένα αδελφάκι να δουλέψει. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ανάσα βοηθείας και αγάπης σε αυτά τα αδέλφια. Εκεί που αδιαφορεί όλο το χωριό, μπορούμε να ταρακουνήσουμε τα κόμματα να επαναφέρουμε τη ανθρωπιά αλληλεγγύη στα τόσο δύσκολα χρόνια που περνάμε.

Μια όμορφη πράξη ανθρωπιάς του Συλλόγου μας σε ένα άστεγο συμπολίτη 

Ενας αγώνας εδώ και 10 μέρες για  έναν άπορο συμπολίτη μας σε μετακόμιση μια νέα αρχή σε σπίτι που βρήκαμε έπιπλα από κάποια μέλη και είδη γενικά σπιτιού και σιγά σιγά ό, τι λείπει θα κοιτάξουμε να τον βοηθήσουμε. ένα  παλικάρι που  με τη οικογένεια του πέρασε μια ταλαιπωρία προσπαθήσαμε σα Σύλλογος να συνεισφέρουμε με το τρόπο μας κινούμενη από επανασυνδέσεις ΔΕΗ-ΔΕΥΑΚ, άμεση προσφορά επίπλων ηλεκτρικών ειδών ρουχισμό χαλιά κουρτίνες είδη κουζίνας είδη μπάνιου και γενικά είδη σπιτιού για να καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή   να ορθοποδήσει μετά από μια περιπέτεια.

Σχολιάστε