My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: Ανάρτηση στοιχείων Κτηματολογίου

kilkisΤο Κιλκίς είναι μεταξύ των τεσσάρων πόλεων της χώρας, στις οποίες ξεκινά στις 15 Απριλίου η πρώτη ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, τα οποία προέκυψαν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν από τους πολίτες. Οι άλλες πόλεις είναι, η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Δράμα. Το ίδιο θα γίνει και για οκτώ δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τους  Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Νεαπόλεως, Πεύκων, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών και Τριανδρίας.

Με την ανάρτηση πινάκων και διαγραμμάτων δημοσιοποιείται η καταγραφή των ιδιοκτησιών που δηλώθηκαν στο πρώτο στάδιο της κτηματογράφησης και η μετέπειτα επεξεργασία τους από νομικούς και τοπογράφους.  Έτσι, δίνεται σε όλους η δυνατότητα ελέγχου, επιβεβαίωσης ή και διόρθωσης τυχόν λαθών, ενώ όσοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση μπορούν να προσέλθουν και να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Η Κτηματολόγιο Α.Ε. ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν στοιχεία σε 9 ΟΤΑ της Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, 10 πρωτεύουσες νομών και 7 ΟΤΑ του Ν. Αττικής.

Η πρώτη ανάρτηση ξεκινά στις 15 Απριλίου για οκτώ Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και τέσσερις πρωτεύουσες νομών της Βορείου Ελλάδας και σταδιακά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές. Πρόκειται για τους δήμους Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Νεαπόλεως, Πεύκων, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών και Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, τη Δράμα και το Κιλκίς.

 Στις 12 πρώτες περιοχές αφορά 275.000 δικαιούχους (περίπου 656.000 δικαιώματα), ενώ συνολικά στις 26 περιοχές έχουν καταγραφεί περίπου 2,7 εκατ. δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 1,1 εκατ. δικαιούχους.

Μέσα από την ανάρτηση εξασφαλίζεται η ορθή καταγραφή των ιδιοκτησιών των πολιτών, που θα οδηγήσει σε σωστές αρχικές εγγραφές κτηματολογίου.

Σκοπός είναι οι πολίτες να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον, καθώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους στην επόμενη (και τελική) φάση της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, όπου οι διαδικασίες διόρθωσης αρχικής εγγραφής είναι δυσκολότερες και απαιτούν χρόνο και κόστος.

 Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης και την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης, τελειώνει η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του υποθηκοφυλακείου.

Πηγή: crime.gr 

Σχολιάστε