My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων

Για ακόμη μια χρονιά συνεχίστηκε επιτυχώς η συνεργασία του ΚΕΚ-ΚΕΔΙΒΙΜ 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γουμένισσας,σε ότι αφορά την υλοποίηση σεμιναρίου για εργαζομένους των τοπικών επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με την έγκριση και επιχορήγηση του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των προγραμμάτωνΛΑΕΚ 1-49 και είχε θέμα «Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων». Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 40 ώρες με υποχρεωτική παρακολούθηση των συμμετεχόντων.

Τα θεματικά αντικείμενα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν κυρίως την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων,τη διαχείριση πίεσης-άγχους στον εργασιακό τομέα, το ευ ζην, την κοινωνικοποίηση και τα socialmedia, την επικοινωνία και την κοινωνική δικτύωση, τις ψηφιακές δεξιότητες, την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπαιδευτές συναφή θέματα, να ζητήσουν συμβουλές για ζητήματα που τους απασχολούν στα πεδία αυτά αλλά και να συμμετάσχουν σε ψυχολογικά τεστ μέσω των οποίων είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν στοιχεία του χαρακτήρα τους και του επαγγελματικού τους προφίλ.

Για παράδειγμα κατανόησαν σε τι βαθμό εξαρτώνται από άλλα πρόσωπα, εάν έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αν λειτουργούν αυτόνομα. Τα αποτελέσματα των ψυχολογικών τεστ συζητήθηκαν με τις εκπαιδεύτριες ψυχολόγους και τονίστηκαν σημεία που εντοπίστηκαν ελλείψεις, με σκοπό να τα επεξεργαστούν μόνοι τους στο  μέλλον, κυρίως εντός αλλά και εκτός εργασίας.

Σκοπός των επιμέρους ασκήσεων και συζητήσεων ήταν η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων με απώτερο στόχο την βελτίωση της απόδοσης στην εργασία. Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες από τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας κο.Σάκη Τραχανίδη και τον Αντιπρόεδρο κο.Χρήστο Τουλούπη.

Τα επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 για εργαζομένους υλοποιούνται συνήθως κάθε χρόνο, εφόσον τύχουν την έγκριση και επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να λάβουν περισσότερη πληροφόρηση μπορούν να επικοινωνήσουν στα ακόλουθα τηλέφωνα της Επιμορφωτικής: 23410 29690 (Κιλκίς) και 23430 97340 (Πολύκαστρο).

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής

Σχολιάστε