My Twitter Feed

28 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η πλατεία επέστρεψε στο δήμο -

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Τεχνοφόρμ: Επένδυση 75,6 εκ. ευρώ -

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Προεκλογικό το market pass -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πίστωση για καταφύγιο αδέσποτων -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

ΓΝΚ: Πρόεδρος ο Πασχ. Μασούρας -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στην Αθήνα για θέματα της Παιονίας -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΑΝΚΙ: Προγράμματα για ανέργους -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

Για νέους αγρότες και δυνατότητες -

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2022

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η ερευνητική και επιστημονική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με τη συμβολή της Επιμορφωτικής Κιλκίς– συντονιστής εταίρος του έργου MED-QUAD, εκπαιδεύτηκε στη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού (3dscanner) για την υλοποίηση των στόχων του έργου.

Στο σπήλαιο του Κιλκίς λειτουργεί το ‘’ζωντανό’’ (LivingLab) εργαστήριο (ανοιχτός χώρος για το κοινό) για την «Εφαρμοσμένη Έρευνα για την Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ARCHEO) πουδιεξάγεται έρευνα για την επίτευξη ενός από τους πρωταρχικούς στόχους του έργου.

Με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών θα πραγματοποιηθούν ερευνητικές και επιστημονικές εργασίες στο σπήλαιο του Κιλκίς. Το ‘’ζωντανό’’ εργαστήριο θα αναδείξει ένα αξιόλογο αξιοθέατο της Ελλάδας από ιστορική, πολιτιστική και τουριστική άποψη. Η πρώτη δοκιμαστική απεικόνιση έγινε δυνατή με τη χρήση της σύγχρονης ψηφιακής κάμερας χαρτογράφησης, που αποκτήθηκε πρόσφατα με την υλοποίηση του έργου MED-QUAD.

Το ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό των εταίρων εκπαιδεύτηκε επιτόπου στο ‘’ζωντανό’’ εργαστήριο για τη χρήση του εξειδικευμένου εξοπλισμού (φωτογραμμετρική κάμερα MATTERPORT PRO2 3D) και των δυνατοτήτων που προσφέρει. Τώρα η εκπαίδευση συνεχίζεται, για περαιτέρω διερεύνηση και μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του επιστημονικού εξοπλισμού.

Στο εργαστήριο ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομίας ARCHEO στο σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου στο Κιλκίς, η ερευνητική & επιστημονική ομάδα εργάζεται στην ψηφιακή χαρτογράφηση του σπηλαίου που θα οδηγήσει στη δημιουργία οπτικοποίησης επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Αυτή η δράση θα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να προσομοιώσει την εμπειρία στο σπήλαιο. Η εκπαίδευση για τη χρήση του εξοπλισμού θα παρέχει στην ερευνητική ομάδα τη δυνατότητα να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη.

Η λειτουργία του ‘’ζωντανού’’ εργαστηρίου αποτελεί την απτή προσέγγιση του Τετραπλού Έλικα, κάνοντας πράξη τη συμμετοχή και τη συνεργασία των τεσσάρων βασικών συντελεστών (δηλαδή τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία) για την επίτευξη ενός περιβάλλοντος καινοτομίας προσαρμοσμένο στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το ‘’ζωντανό’’ εργαστήριο ARCEHO στο Κιλκίς συνεργάζεται με τα ‘’ζωντανά’’ εργαστήρια που δημιουργήθηκαν από πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης και της Τυνησίας, διαμορφώνοντας έναν φυσικό και εικονικό χώρο. Στην περιοχή του ‘’ζωντανού’’ εργαστηρίου, με τη ζήτηση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες από όλους τους εταίρους, οΤετραπλός Έλικας βρίσκει τους κατάλληλους παράγοντες που ωθούν τις τοπικές δυνατότητες καινοτομίας των νεοφυών επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σχολιάστε