My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Αμετανόητοι του success story

giorgos-floridis2Του Γιώργου Φλωρίδη

—————————————————————-Διαβάζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να θέσει stop στην ανεργία (!) με χρηματοδοτικό πρόγραμμα 100 δισεκατομμύρια ευρώ σκεφτήκαμε ότι επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται για την αντιμετώπιση αυτού του εφιάλτη και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων.

Διαβάζεις παρακάτω και βλέπεις ότι για τη διετία 2014-2015 θα εκταμιευθούν 6 δισεκατομμύρια για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νοτου(!). Ψίχουλα κυριολεκτικά. Μένουν τα μεγάλα λόγια.

Αντιμετώπιση της ανεργίας σημαίνει επενδύσεις. Επενδύσεις προκύπτουν όταν μια χώρα έχει λύσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς, γρήγορης απονομής δικαιοσύνης και διαθέτει σταθερό φορολογικό σύστημα και σταθερό πολιτικό περιβάλλον. Οταν υπάρχουν τράπεζες που μπορούν να παράσχουν έστω στοιχειώδη ρευστότητα.

Οταν η κυβερνητική πολιτική οργανώνει πρώτα την υποστήριξη, τη διάσωση και τον πολλαπλασιασμό των ανταγωνιστικών ελληνικών επιχειρήσεων και μετά “λιβανίζει” κάποιους ξένους ή εγχώριους “σωτήρες” που επιχειρούν να αγοράσουν κοψοχρονιά ο,τι πιο κερδοφόρο δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από κάποιες πετυχημένες κρατικές προσπάθειες.

Την ίδια στιγμή αρχίζουν προκαταβολικά πανηγύρια γιατί ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ θα περάσει από τη χώρα μας(!). Συμπτωματικά διάβαζα προχθές τις δηλώσεις του Μπερίσα μετά την εκλογική συντριβή του: “ο αγωγός ΤΑΡ θα περάσει και από την Αλβανία και αυτή, είπε, είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατηγικές επιτυχίες στην ιστορία της Αλβανίας”(!).

Ας μπει στον κόπο κάποιος στη χώρα μας να εξηγήσει στον κόσμο με ποιό τρόπο θα δημιουργηθούν, λόγω της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ,οι “χιλιάδες θέσεις εργασίας” που ήδη διαφημίζουν οι αμετανόητοι του success story. Και κυρίως, ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και άρα αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ανάρτηση στο facebook

Σχόλια
One Response to “Αμετανόητοι του success story”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν έχει να κάνει με εμπάθεια, ούτε απο κάποιο προσωπικό λόγο, μήτε απο φθόνο, μηδέ άλλου λόγου αναφορικά με την προσωπικότητα του κ. Φλωρίδη, που με κάνει να σχολιάζω κάθε φορά που διαβάζω τις απόψεις του. Εχει να κάνει με την διαδρομή του ως πολιτικού, κυρίως όσο ήταν υπουργός οικονομικών. Oταν λοιπόν ως πολιτικός με συγκεκριμένη διαδρομή εκφράζει την αποψή του, όντας τα τελευταία χρόνια εκτός πολιτικού συστήματος τουλάχιστο του κοινοβουλευτικού, δεν μπορεί κάποιος να μην κάνει συνειρμούς. Φύση αδύνατον.
    Στο πρώτο σκέλος λοιπόν των απόψεών του ομιλεί για τα χρήματα που αποφάσισε να δώσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και τα χαρακτηρίζει “ψίχουλα”. Δεν διαφωνώ επι της ουσίας. Απορώ όμως με την αντίφαση των θέσεών του. Απο την μία πλευρά εμφανιζόταν ως ένθερμος υποστηρικτής της χρησιμότητας της ΕΕ και του ευνο’ι’κού ρόλου της για το μέλλον της Ελλάδας και των αδυνάτων χωρών της ΕΕ, απο την άλλη εκπλήσσεται με τα “ψίχουλα” που θα εκταμιεύσει υπέρ της απασχόλησης των νέων της νότιας Ευρώπης! Τί να υποθέσει κανείς; Οτι ας πούμε, είναι μεν υπέρ της ΕΕ, αλλά όχι αυτής που παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις κορο’ι’δία, αλλά μιάς άλλης κατα φαντασίαν εξιδανικευμένης. ‘Η μήπως η ΕΕ έγινε ξαφνικά τσιγκούνα και σκληρόκαρδη, ενώ ο κ. Φλωρίδης γνώρισε μια γενναιόδωρη και καλόκαρδη; Καλό θα ήταν να ξεδιάλυνε λίγο ο ίδιος την θέση του, περισσότερο για την εικόνα του προσωπικού του προφίλ απέναντι στους ιθαγενείς, που εντελώς συμπτωματικά τον ενημερώνω οτι έχουν μορφωθεί λιγουλάκι και δεν ξεγιελιούνται πιά με καθρεφτάκια(“μεγάλα λόγια”… ‘σύ είπας).
    Στο δεύτερο σκέλος ο κ.Φλωρίδης, απο την μιά πλευρά υπερασπίζεται συγκεκριμένα( πάταξη της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ.) για το πώς θα έπρεπε να ήταν η πολιτική μιάς κυβέρνησης προκειμένου να επέλθει η ανάπτυξη ως το κλειδί για την έξοδο απο την κρίση και απο την άλλη ΤΙΠΟΤΕ απ’ όλα αυτά δεν έγιναν πράξη επι υπουργίας του όταν οι συνθήκες ήταν πιό εύκολα διαχειρήσιμες και χαλαρές. Αν είχαν γίνει, η χώρα τα τελευταία 3 χρόνια δεν θα χρειαζόταν “σωτήρες” και “προφήτες” πάσης φύσεως.
    Αν θέλουν οι πολιτικοί να προσφέρουν στην χώρα, δύο δρόμοι υπάρχουν. Για τους μέν παλιούς πολιτικούς ο δρόμος της αυτοκριτικής και της αποδέσμευσης απο την παλαιοκομματική νοοτροπία, για δέ τους νέους πολιτικούς ο δρόμος της φαντασίας και εργασίας για το καλό των πολιτών. Και επειδή δεν είμαι ουτοπιστής για να πιστεύω πως το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει την παραμικρή θέληση να το επιτρέψει με τους “ανθρώπους” του, πού ακολουθούν υπόγειες διαδρομές σαν τα τρωκτικά της νύχτας, είμαι φανατικά υπέρ της ανατροπής του σε μιά πραγματικά νέα αριστερή κατεύθυνση. Μιά και καλή.

Σχολιάστε