My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Αλ. Αλέρου και Μ. Τοπούζη στην ελιτ!

*Των προεθνικών ομάδων στίβου με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στις προεθνικές ομάδες του ΣΕΓΑΣ για το 2019 ,επικύρωσε πριν λίγες μέρες το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του.

Με πολύ αυστηρά κριτήρια ο ΣΕΓΑΣ επέλεξε τους ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα εντάχθηκαν στην ομπρέλα της ομοσπονδίας. Πρόκειται για τους αθλητές που , σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο για τις προεθνικές ομάδες, είτε έχουν πετύχει τα όρια της EAA & του ΣΕΓΑΣ του Ευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος είτε εντάσσονται μετά από εισήγηση του εθνικού προπονητή Π/Κ και απόφαση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού (για περιορισμένο αριθμό αθλητών- τριών), που είχαν μεγάλη αγωνιστική εξέλιξη την προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται δηλαδή για την ελίτ των νεαρών αθλητών και αθλητριών του Στίβου στους οποίους ο ΣΕΓΑΣ “επενδύει” και στηρίζει με διάφορους τρόπους και παροχές ώστε να διευκολύνει την προετοιμασία τους για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του στίβου τα επόμενα χρόνια.

Η πόλη του Κιλκίς είχε φέτος την τύχη να συμπεριλαμβάνονται σ αυτή την “ελίτ” και δύο δικά της παιδιά που γυμνάζονται σε συλλόγους της πόλης . Πρόκειται για την πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Μαρία Τοπούζη , αθλήτριας του Αίαντα Κιλκίς , ή οποία εντάχθηκε στην προεθνική ομάδα U20 με όριο ΣΕΓΑΣ – Ευρωπαϊκό Π/Κ 2018 και τον Αλέξανδρο Αλερού , πρωταθλητή του ΓΑΣ Κιλκίς στα 400 και στα 800 μ , που εντάχθηκε στην προεθνική U18 με απόφαση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού .

Κοινός παρανομαστής για τους δύο ταλαντούχους πρωταθλητές , πέρα από το γεγονός ότι είναι αθλητές συλλόγων της πόλης του Κιλκίς , είναι πως αναδείχτηκαν αθλητικά από τις ακαδημίες των συλλόγων τους και γυμνάζονται από την αθλητική οικογένεια Μηναρετζή! Αφού ο Αλέξανδρος προπονείται με τον πατέρα Κωνσταντίνο Μηναρετζή και η Μαρία με τον γιο Χάρη Μηναρετζή γεγονός πάρα πολύ σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου προπονητικού δυναμικού που υπάρχει στο Κιλκίς .

Οι δυνατότητες και το ταλέντο των δύο αθλητών, σε συνδυασμό με την ικανότητα των προπονητών τους , συνηγορούν στο γεγονός ότι αναμένεται να δικαιώσει την επιλογή του ΣΕΓΑΣ για την ένταξη των Αλέρου και Τοπούζη στις προεθνικές ομάδες στίβου με τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σχολιάστε