My Twitter Feed

16 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φόβοι για νέα αποβιομηχάνιση -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

Ουρές για καύσιμα από τη γείτονα! -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

Συντηρήσεις σε κλειστά της Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

“Αλληλεγγύη σε κάθε πρόσφυγα” -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

20 τόνοι βοήθεια σε πρόσφυγες -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

“Tρίβουμε τα μάτια με την ακρίβεια” -

Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2022

Αύξηση κρουσμάτων κατά 50%! -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

Εναλλακτικές αγορές για εισαγωγές -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

“Αλληλεγγύη σε κάθε πρόσφυγα”

*Συνάντηση Γ. Φραγγίδη με δημοσιογράφους του Κιλκίς.

(Βίντεο) «Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους πρόσφυγες δίκαια. Όχι επιλογή ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή τη χώρα προέλευσής τους. Όσοι είναι πραγματικά πρόσφυγες πρέπει να στηριχτούν από τη κοινωνία, δεν μας τιμά ως νομό Κιλκίς να ζητούμε να απομακρυνθούν κάποιοι πρόσφυγες για να έλθουν άλλοι».

Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο Γιώργος Φραγγίδης σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου στο Κιλκίς, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές, προβλέποντας ωστόσο ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σύντομα σε πρόωρες εκλογές.

Για το θέμα της πανδημίας, ο κ. Φραγγίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο νομός Κιλκίς είναι ο πρώτος στη χώρα και μια απ` τις πρώτες περιοχές στην ΕΕ σε θνησιμότητα από τον κορωνοϊό.

Το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων, το γεγονός ότι ο νομός μας είναι ο μόνος στη 4η Υγειονομική Περιφέρεια χωρίς ΜΕΘ και η μη άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων λόγω έλλειψης κλινών, ήταν κατά τον κ. Φραγγίδη οι αιτίες γι` αυτό το θλιβερό ρεκόρ του νομού μας.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε επίπεδο χώρας χάσαμε ήδη μια επαρχιακή πόλη του μεγέθους του Κιλκίς και έκανε λόγο για «κυρίαρχη ευθύνη της Πολιτείας» για το γεγονός ότι οι περισσότεροι νεκροί ήταν εκτός ΜΕΘ.

Όσο για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών, τόνισε ότι στη πληροφόρηση των πολιτών έπρεπε να συμβάλουν κι όλες οι δυνάμεις της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ έκανε λόγο για αρνητική στάση της πλειοψηφίας του ακροδεξιού χώρου. Παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση έστω και τώρα, προσθέτοντας ότι «κι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήταν ενεργά υπέρ των εμβολιασμών».

Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Φραγγίδης καταδικάζοντας απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας σε μια ανεξάρτητη χώρα, τόνισε ότι διαμορφώνονται ευνοϊκές προοπτικές για τη καταδίκη και της αναθεωρητικής τακτικής που πρεσβεύει η Τουρκία έναντι της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε ως θετική την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερτογάν.

Τέλος, για τα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχώρησε βιαστικά στην απολιγνιτοποίηση, ζήτησε την αύξηση της φορολόγησης των κερδών των παρόχων της ενέργειας και πρότεινε επιδοτήσεις των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Παράλληλα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη θέση του κόμματός του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV:

Σχολιάστε