My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Αλλά…ζω και στο Γερακαριό

roussou-gerakarioΜεγάλη έκπληξη περίμενε την  υποψήφια Δήμαρχο  κα Ρούσσου Ιωάννα, καθώς και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, Δεμερτζίδη Κώστα, Μιχαηλίδη Δάμο και Παραστατίδου Αλεξία  που την συνόδευαν ανήμερα της Λαμπρής, όταν επισκέφθηκαν το Γερακαριό του δήμου Κιλκίς.

Με την ευκαιρία του χορού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός  σύλλογος,ο υποψήφιος της τοπικής κοινότητας κος Κοκκίδης Στάθης, ξενάγησε τους εκπρόσωπους του  Αλλά…ΖΩ  στην βιβλιοθήκη του χωριού, όπου εντύπωση προκάλεσε  το υλικό της τόσο σε αριθμό βιβλίων όσο και σε ποιότητα των συγγραμμάτων. Ένας καταπληκτικός  χώρος  γνώσεων, που όμως παραμένει αναξιοποίητος, χωρίς λαμπτήρες φωτισμού, εγκαταλελημένος και άγνωστος στο ευρύ κοινό του δήμου μας και όχι μόνο.

Party Politistikou Syllogou 027Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Έκθεση έργων τόσο από  κεραμικά χειροτεχνήματα, όσο και έργα ζωγραφικής των παιδιών του Γερακαριού και της γύρω περιοχής, ακόμη ένας  εκθεσιακός χώρος συγγραμμάτων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, μια τεράστια συλλογή εφημερίδων, εκδόσεων προ εξήντα-εβδομήντα ετών, ιστορικά κειμήλια και πλήθος  άλλων ιστορικών στοιχείων  που σε αφήνουν άφωνο.

Συνεχίζοντας  βρεθήκαμε στο λαογραφικό μουσείο του χωριού, ανακαλύπτοντας έναν ακόμη πραγματικό θησαυρό. Στοιχεία πολιτισμικά της περιοχής, όπως παραδοσιακές στολές, υφαντά, γεωργικά εργαλεία μιας άλλης εποχής, οικοκυρικά σκεύη και πολλά άλλα αντικείμενα ,που με πολλή φροντίδα και  αγάπη έχουν δημιουργήσει έναν υπέροχο χώρο, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Party Politistikou Syllogou 035Καταλήξαμε στο κέντρο όπου διαδραματίστηκε ο χορός του πολιτιστικού συλλόγου. Ημέρα της Λαμπρής στο Γερακαριό με ομαλ, διπατ, τικ διπλον, τικ μονόν…..  Τα παιδιά της περιοχής με παραδοσιακές στολές και  τους παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, μας ταξίδεψαν στον Αθάνατο Ελληνικό Πόντο και στις περιοχές Σαμψούντας, Τραπεζούντας, Νικόπολης, Αργυρούπολης, Ματσούκας, Αγ Νταγ Ματέν, Καρς !!!

Αν υπολογίσει κανείς ότι στην περιοχή υπάρχει και δραστηριοποιείται και θεατρική ομάδα, τότε  αντιλαμβάνεται κάποιος, πως ένας  μεγάλος  πολιτισμικός κόσμος  αναπτύσσεται μέσα σε μια τόσο μικρή κοινωνία, με την ενεργοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων του Γερακαριού αλλά και της γύρω περιοχής!!!!

Ένθερμοι, ζωντανοί και φιλόξενοι, ξεχνώντας για λίγο τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, διασκέδασαν όλοι μαζί ακολουθώντας και στηρίζοντας τις πολιτιστικές και εικαστικές δραστηριότητες στον τόπο τους.

 Επίσης έγινε κάλεσμα προς όλους τους συνδημότες του δήμου Κιλκίς ότι μπορούν να συμμετέχουν σε όλες αυτές τις πολιτιστικές διεργασίες του συλλόγου, όπως μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής, κεραμικής, θεατρικές παραστάσεις, κλπ.«.Ο σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε όλους».

 Αισιοδοξία και ελπίδα όταν κοιτώντας στο παρελθόν βλέπεις το μέλλον των παιδιών μας.

Πολιτισμικός  οργασμός λοιπόν στο Γερακαριό του δήμου Κιλκίς!!!

Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη πολιτιστική  βραδιά!!!

Δελτίο τύπου από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Αλλά…ΖΩ.

Σχολιάστε