My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΑλλάΖΩ: Στο “κόκκινο” οι παιδικοί

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς έχουν δεχθεί την χαριστική βολή, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής “Αλλά…ζω”, επισημαίνοντας ότι για 120 οικισμούς εκτός την πόλης του Κιλκίς λειτουργούν μόνο δυο παιδικοί σταθμοί, ενώ “με πολύ μεθοδευμένο τρόπο” έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί Μουριών, Τερπύλλου και Πεδινού.

paidikos-stathmos-580x435Τασσόμενη υπέρ της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών δομών, η Πρωτοβουλία αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

“Μετά από τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, του οποίου ακολούθησαν διαρκείς περικοπές, συγχωνεύσεις, κατάρρευση κοινωνικών δομών, παγώματος  των προσλήψεων, αποχωρήσεων και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Βασική κοινωνική δομή του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί, έχουν δεχθεί την χαριστική βολή.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα, με 120 περίπου χωριά στην περιφέρειά του, αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο δύο παιδικοί σταθμοί εκτός της πόλης, χωρίς να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όλης της περιφέρειας.

Με πολύ μεθοδευμένο τρόπο έκλεισαν τρεις παιδικοί σταθμοί στον δήμο μας, με πρώτο αυτόν στην δημοτική ενότητα Μουριών, ακολούθησε ο παιδικός σταθμός της Τερπύλλου στην Δ.Ε. Κρουσσίων και τέλος ο παιδικός σταθμός του Πεδινού στην Δ.Ε. Γαλλικού.

Στην Δ.Ε. Νέας Σάντας υπολειτουργεί ένας παιδικός σταθμός, αφού καλύπτει τις ανάγκες μόνο είκοσι παιδιών, με μια βρεφοκόμο και κανένα εργαζόμενο σε βοηθητικό προσωπικό.

Οι γονείς στην Δ.Ε. Γαλλικού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η δημοτική αρχή τους γυρίζει την πλάτη και δεν διεκδικεί τα συμφέροντά τους. Αφού  υπάρχουν δεκαοχτώ αιτήσεις από μητέρες που στην μεγάλη τους πλειοψηφία εργάζονται,  οι κτιριακές υποδομές στο παιδικό σταθμό του πεδινού είναι σε άριστη κατάσταση, ωστόσο παραμένει κλειστός.

Εκφράζουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης και είμαστε αντίθετοι σε κάθε διαδικασία –από όπου κι αν αυτή  δρομολογείται-  που έχει σαν στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της.

Καλούμε λοιπόν τους διοικούντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που τους ανέδειξε σε αυτήν την θέση και να  σταθούν διεκδικητικά απέναντι στις επιταγές της κεντρικής εξουσίας.

Πιστεύουμε στην ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα καθώς και στην διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών δομών.”

Σχολιάστε