My Twitter Feed

25 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Αλέξανδρος: Νίκες για Άνδρες κι Ελπίδες

Μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ επί του μαχητικού ΗΡΑΚΛΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α14 με τελικό σκορ 3-1.

alexandros-argyroupoliΗ εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε και τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές ,με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ να παίζει με σχηματισμό 1:3:5:2 δείχνοντας την διάθεσή του για παιχνίδι κατοχής, ενώ η ομάδα του φιλοξενούμενου ΗΡΑΚΛΗ με σχηματισμό 1:4:2:3:1 είχε βασικό προσανατολισμό στις γρήγορες επιθέσεις – αντεπιθέσεις.

Καθοριστικής σημασίας λεπτό ήταν στο 30΄του Α΄ Ημιχρόνου, όταν σε μια προσπάθεια από την αριστερή πλευρά της επίθεσης η φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου, το οποίο και απέκρουσε ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κοπαλίδης σε εκτέλεση του Παπάκη , να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο πέναλτι που αποκρούει στο πρωτάθλημα, στην συνέχεια της φάσης ο Λαδάς πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως χέρι και με δεύτερη κίτρινη στον Λαδά ο οποίος και αποβλήθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Πελίδη ήταν εμφανώς καλύτερη ,με σωστή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και εκμεταλλευόμενοι την υπεραριθμία πέτυχε στο 61΄το 1-0 με πλασέ του Ορφανίδη, στο 75΄με αριστοτεχνικό πλασέ από 30 μέτρα ο Ντουντούκης έκανε το 2-0,στο 81΄λεπτό μείωσε προσωρινά ο Αρβανιτίδης με κοντινό πλασέ, το σκορ έκλεισε με τον Ορφανίδη να σημειώνει το 3-1 στο 85΄ λεπτό, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν ο Αλέξανδρος ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων.

Χαρακτηριστική είναι η διάθεση της ανδρικής ομάδας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ να προσπαθεί να παίζει σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, χωρίς αυτοσκοπό του αποτελέσματος και παράλληλα σε κλίμα ηρεμίας δηλώνει την διάθεση των προπονητών, σε συνεργασία με την διοίκηση της ακαδημίας, σε έναν ενιαίο προπονητικό σχεδιασμό ,προγραμματισμό, φιλοσοφία ,οργάνωση και στρατηγική στην βάση ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού για την ανάδειξη ταλέντων.

alexandros-elpidesΝίκησαν και οι Ελπίδες

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλά γκολ για ακόμη ένα ματς των Ελπίδων και όμορφο θέαμα, η μικρή ομάδα του Κιλκίς έδειξε από το πρώτο λεπτό της προθέσεις της.

Με πίεση και πρέσινγκ από την αρχή προειδοποίησε μόλις στο 2’ & 4’ με Μπαλάσκα και Παπαδόπουλο αντίστοιχα , ενω το σκορ άνοιξε στο 6’ με ένα πανέμορφο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή ο Λαζαρίδης. Το 2-0 έκανε ο Ζαφειρόπουλος στο 30’ με πλασέ πάνω από την γραμμή τέρματος , όταν το γρήγορο παιχνίδι και οι αυτοματισμοί των νεαρών ποδοσφαιριστών τον έβγαλαν μόνο του και ανενόχλητο σε εκείνη την θέση .

Στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η φιλοξενούμενη ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Επισκέφτηκε δυο φορές μόνο τα καρέ του Ορμανίδη χωρίς να το απειλήσει ιδιαίτερα και περιορίστηκε σε αμυντική λειτουργία .

Στο δεύτερο ημίχρονο και στα 10’ πρώτα λεπτά στο παιχνίδι έδειξε οτι πήγε να αλλάξει η ομάδα που θα είχε την υπεροχη , αλλά η αλλαγή Τζιτζίδη – Σεφερίδη στο 50’ και οι εσωτερικές αλλαγές που έκανε στην ομάδα ο κ. Παμπορίδης έφεραν τις Ελπίδες εκ νέου σε θέση οδηγού όπου στο 62’ με καταπληκτικό συνδυασμό και συνεργασία Παπαδοπούλου – Μπαλάσκα ο δεύτερος έκανε το 3-0.

Στο 71’ ο Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι μετά από κακή εκτέλεση και την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ και να πετύχει το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα αφού και η επιλογή του από τις κινήσεις του πάγκου έδειξαν οτι έγινε για αυτό το σκοπό. Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 3-1 με εκτέλεση πέναλτι αυτή τη φορά για τους φιλοξενούμενος.

Το όμορφο παιχνίδι των Ελπίδων κράτησε μέχρι το τέλος όπου στο 89’ ο Μαχμουτάι διαμόρφωσε το τελικό 4-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νικολαΐδη ενω 5 φορές οι νεαροί παίκτες έχασαν ευκαιρίες να σημειώσουν τέρματα με τους Ζαφειρόπουλο , Μαργαριτόπουλο , Παπαδόπουλο , Μπαλάσκα, Μιχαηλίδης.

Σε καταπληκτική κατάσταση και εκπληκτικό παιχνίδι από τους Κερτούκα Γιώργο & Μαχμουτάι Ανέστη στην πρώτη τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα αλλά και στην πρώτη τους σε αντρικό πρωτάθλημα αφού γεννηθείς και οι δυο το 2001.

Η σύνθεση της ομάδος και αυτή την φορά από τον προπονητή Βασίλη Παμπορίδη έδειξε ότι δεν υπάρχουν βασικοί και κάθε φορά έχουν διαφορετική εντεκάδα παίρνοντας ευκαιρίες και παίζοντας όλοι όσοι ανήκουν στο ρόστερ ( 21 ) αναλογικά. Επίσης οι συνεχείς βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει την πολλή καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα όπως φυσικά και σε όλη την Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Την επόμενη Κυριακή η ομάδα των Ελπίδων έχει ρεπό ενώ ο επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή 20/11/16 στις 15:00 με τον Α.Ο.Κ. Πολυκάστρου εκτός έδρας.

Σύνθεση : (Παμπορίδης Β.) Ορμανίδης Β. , Χατζηβασιλείου Α. , Μαργαριτόπουλος Μ. , Ανανιάδης Ν. , Κερτούκα Γ. , Λαζαρίδης Π. , Ζαφειρόπουλος Ι.(75’ Νικολαΐδης Μ. ), Μπαλάσκας Α. , Παπαδόπουλος Χ. (88’ Μιχαηλίδης Θ.) , Μαχμουτάι Α. , Τζιτζίδης Κ.(50’ Σεφερίδης Ι.).

Πανδαισία φιλικών 

Το Σάββατο η Ακαδημία επισκέφτηκε το Αθλητικό Κέντρο του Πρωτέα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με 7 τμήματα προτζούνιορ –τζούνιορ και προπαίδων και τέθηκε αντιμέτωπη με αντίστοιχα τμήματα ακαδημιών της Θεσσαλονίκης. Το ποδόσφαιρο σε όλο του το μεγαλείο όπως αυτό αρμόζει για τις αναπτυξιακές ηλικίες και πάντα σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό της Ακαδημίας. Με την σειρά τα αποτελέσματα έχουν όπως παρακάτω:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΚΑΔ.ΒΙΕΡΙΝΙΑ 1-0
ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2005 0-4
ΡΕΑΛ—ΣΜΥΡΝΑΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ 3-2
ΠΑΡΙ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ 2-1
ΜΑΡΣΕΙΓ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 1-7
ΡΕΑΛ-ΑΚΑΔ.ΠΕΥΚΑ 3-2
ΡΟΜΑ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 7-6
ΓΙΟΥΒΕ-ΕΣΠΕΡΟΣ 2-4

Την Κυριακή η Ακαδημία υποδέχτηκε την Ακαδημία του Πολυκάστρου αγωνιζόμενα και τα υπόλοιπα τμήματα της με τα μπαμπίνι (Α1) και τα μπαμπίνι (Α2) να τα δίνουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας γκολ και θέαμα. Τα αποτελέσματα για την ιστορία είναι τα παρακάτω:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ(ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ)—ΑΕΠ 2-5
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ(ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ)—ΑΕΠ 13-3
ΙΝΤΕΡ(ΤΖΟΥΝΙΟΡ)—ΑΕΠ 7-4
ΑΓΙΑΞ(ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ)—ΑΕΠ 15-5
ΜΠΑΡΤΣΑ(ΤΖΟΥΝΙΟΡ)—ΑΕΠ 3-6

Όλα τα τμήματα της Ακαδημίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σαββατοκύριακο στην επόμενη εξόρμηση τους στον Εύοσμο αλλά αυτήν την φορά στις εγκαταστάσεις του Ντίνο Κούη και του Ερμή Ευόσμου.

Δελτία τύπου από Αλέξανδρο

 

Σχολιάστε