My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Αιμοδοσία από Ποντιακό Σύλλογο Χωρυγίου

xorigi_aimodosia_Ακούραστος, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, συνεχίζει την πολυσχιδή δράση του έχοντας ως αρχή τη ρήση που λέει ότι: «η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής». Κάνει ένα βήμα μπροστά και περνά σε ευρύτερες δράσεις.

«Αν θέλεις να δεις νέες θάλασσες πρέπει να τολμήσεις να αφήσεις την ακτή από τα μάτια σου», λέει ο Πλάτων, πράγμα που ο  Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου το ξέρει και το τολμά ανοίγοντας τα πανιά του σε νέες θάλασσες.

Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ο Ποντιακός Σύλλογος Χωρυγίου, σε συνεργασία με το τμήμα της αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς, και με την παρουσία του Διοικητή το Νοσοκομείου κ. Ανθρακίδη Θέμη, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να προσέλθουν και να δώσουν αίμα, για τη δημιουργία τράπεζας αίματος.

Εξάλλου, τον πολιτισμό ως ένα βαθμό τον υπαγορεύουν και οι ανάγκες της εποχής. Οι συνθήκες ζωής επιβάλλουν και τις ανάλογες δράσεις, που ξεπερνούν καμιά φορά τα δεδομένα.

Η συμμετοχή στην «προσφορά αίματος» ήταν μαζική και ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του αυτό, που θα είναι πλέον θεσμός, και θα πραγματοποιείται σε τακτές ημερομηνίες.

Το αίμα δίνει ζωή αλλά και είναι η ίδια μας η ζωή. Γιʼ αυτό, άλλωστε, δεν είναι  τυχαίο ότι η λέξη «αίμα» σε αναγραμματισμό γίνεται «ίαμα».

Νίκος Κωνσταντινίδης

Σχολιάστε