My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Αθώωση αδελφών Ψωμιάδη

adelfoi-psomiadiΑθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσης που δικάστηκαν επειδή δεν άσκησαν ή δεν ολοκλήρωσαν πειθαρχικές διώξεις εις βάρος υπαλλήλων τους. Οι αδελφοί Ψωμιάδη κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορία της “παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση”, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία λέγοντας ότι δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα, όπως είναι η Έκθεση Επιθεώρησης – Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης άφησαν αιχμές  για τον μηνυτή υποστηρίζοντας ότι έχει μια εμπάθεια προς το πρόσωπο τους και τους οδηγεί επανειλημμένως στα δικαστήρια για διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως νομάρχης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Διονύσης Ψωμιάδης ως αναπληρωτής περιφερειάρχης παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη σε βάρος υπόλογων υπαλλήλων των δύο παραπάνω υπηρεσιών, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Η πρώτη αφορούσε υπάλληλο της Διεύθυνσης Υδάτινων Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων  της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ακολούθως της περιφέρειας.

Η δεύτερη αφορούσε δύο προϊστάμενους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης στους οποίους καταλογίζονταν ευθύνες για τη λειτουργία βιομηχανικών, βιοτεχνικών, και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων δίπλα στη λίμνη Κορώνεια.

Στην τρίτη περίπτωση ο Διονύσης Ψωμιάδης δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος: Ενός προϊστάμενου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, μιας υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, δύο προϊσταμένων  του τμήματος Δομών-Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών οι οποίοι διώκονταν για παράβαση καθήκοντος.

voria.gr

Σχολιάστε