My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Αθλητισμός του Κιλκίς και μουντιάλ

Εκδήλωση-γιορτή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο νομό Κιλκίς διοργανώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 9 μμ, στον πεζόδρομο Κ. Γαβριηλίδη.

neolaia-syriza_afisaΗ εκδήλωση, που θα `χει λάτιν χρώμα μ` αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολή ταινίας, ζωντανή μουσική και υπαίθριο μπαρ, τα έσοδα απ` το οποίο θα διατεθούν συμβολικά για την ενίσχυση του σωματείου των Μανδρών, που ανέδειξε τους τρεις μαθητές με τις παγκόσμιες διακρίσεις.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς έχει ως εξής: “Τρεις διαφορετικές ιστορίες, που όμως βρήκαν σημείο επαφής και τρόπο για να συναντηθούν:

  • Στη χώρα του καφέ, της Σάμπα και του ποδοσφαίρου, τη Βραζιλία, ξεκινάει στις 12 Ιουνίου η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Από την εποχή ακόμα της ανάληψης της διοργάνωσης και με αποκορύφωμα το διάστημα πριν την έναρξη ξεσπούν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με επίκεντρο τις φτωχογειτονιές και τις φαβέλες, που επεκτείνονται σε όλη τη χώρα. Αίτημα είναι το αυτονόητο. Λεφτά στους φτωχούς, λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία και όχι για γήπεδα-μεγαθήρια και για φανταχτερές διοργανώσεις. Οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή από τις κυβερνητικές δυνάμεις και η βία και τα θύματά της γίνεται καθημερινότητα…
  • Στη χώρα των μνημονίων, της ραγδαίας φτωχοποίησης και της κατάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, την Ελλάδα, το κατεξοχήν θύμα της κρίσης, η νεολαία, πλήττεται βάναυσα κατά 60% από την ανεργία, βλέπει τις δυνατότητες μόρφωσης να μειώνονται καθημερινά και μεταναστεύει στο εξωτερικό για να βρει την τύχη της. Ακόμα και η ευκαιρία να αθληθεί περιστασιακά ή και με πρόγραμμα, γίνεται άπιαστο όνειρο. Τα ερασιτεχνικά σωματεία γύρω της καταρρέουν, εγκαταλειμμένα από την Πολιτεία, με τους ανθρώπους που τα στήριζαν μέχρι τώρα να αποχωρούν απογοητευμένοι. Σε ένα ακριτικό Νομό, στο Κιλκίς, τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινότητα. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στο χωριό Μάνδρες Κιλκίς, τρεις μαθητές Λυκείου τον χειμώνα του 2013 συμμετέχουν στην 15η Παγκόσμια Γυμνασιάδα Στίβου που διοργανώνεται στην Βραζιλία (πάλι !) και πετυχαίνουν τεράστιες διακρίσεις. Οι επιτυχίες αυτές αποκτούν ανυπολόγιστη αξία, εάν ληφθούν υπόψη η ανυπαρξία στήριξης από την Πολιτεία και το γεγονός ότι οι υποδομές προπόνησης είναι χωράφια (κυριολεκτικά)…
  • Μια άλλη ομάδα νέων στο Κιλκίς, που ανησυχεί και δεν συμβιβάζεται, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να συνδέσει τις δύο αυτές ιστορίες. Να αναδείξει την νεολαία που αγωνίζεται πίσω από τους προβολείς των γηπέδων και της δημοσιότητας στους δρόμους και τα οδοφράγματα του Ρίο και της Μπραζίλια για μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή, αλλά και να τα συνδέσει με την αγωνία των νέων του τόπου μας για μια ευκαιρία στον μαθητικό και μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που δεν είναι τίποτα άλλο από το σύμβολο για μόρφωση, δουλειά και ποιότητα ζωής. Το «σχέδιο» είναι απλό: «οι νέοι όλου του κόσμου έχουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε».  

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες που αθλούνται στα ερασιτεχνικά σωματεία του Κιλκίς (σε αγωνιστικά ή μη τμήματα), τους προπονητές τους, τους ανθρώπους που στηρίζουν τις ομάδες, εντέλει όλους εκείνους που σκέφτονται και ανησυχούν για το μέλλον του τόπου και της νεολαίας, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση-γιορτή που διοργανώνουμε την Πέμπτη 3/7 και ώρα 09.00μμ στον πεζόδρομο Κ. Γαβριηλίδη (στο ύψος του σινεμά). Η βραδιά θα ξεκινήσει με προβολή της λατινοαμερικάνικης ταινίας “Οριακή Γραμμή” που έχει θέμα τις κοινωνικές συνθήκες στην Βραζιλία, με επίκεντρο μια οικογένεια σε μια φαβέλα του Ριο ντε Τζανέιρο. Θα συνεχίσουμε με χαιρετισμούς από νέους και νέες (αθλητές και μη) και μουσική από το 5μελές ελληνικό ροκ συγκρότημα “Αντίθετο Ρεύμα”. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί υπαίθριο μπαρ με λάτιν ποτό, μπύρες και συνοδευτικά. Τα όποια έσοδα από το μπαρ θα τα διαθέσουμε συμβολικά για την ενίσχυση του σωματείου των 3 μαθητών και για τις δικές τους προπονητικές ανάγκες. Λέμε «συμβολικά» γιατί από τη μία ξέρουμε ότι τα χρόνια πλέον προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιους τρόπους, και από την άλλη για να δείξουμε ότι όσο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτή η καταστροφική πολιτική και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας, τα αθλητικά σωματεία θα συνεχίσουν να υπάρχουν μόνο αν η τοπική κοινωνία, οι συμπολίτες μας, οι συνεταιρισμοί, οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής πάρουν στα χέρια τους την τύχη των ερασιτεχνικών συλλόγων, με αλληλεγγύη και όραμα.”

Σχολιάστε